Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Dezvăluiri în cazul crimei din Alba Iulia. Ucigașul susține că s-a împotrivit avansurilor homosexuale ale victimei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Claudiu Eugen Ban (FOTO), de 31 de ani, a recunoscut în fața anchetatorilor că în noaptea de sâmbătă spre duminică l-a înjunghiat pe Nicolae Bora de 55 de ani, împreună cu care consumase băuturi alcoolice. Tânărul a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 29 de zile de judecătorii Tribunalului Alba pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

În declarația făcută în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, Claudiu susține că lucrurile au degenerat în momentul în care victima, în apartamentul căreia se aflau, a început să îi facă avansuri homosexuale, devenind tot mai agresiv, pe măsură ce îi erau refuzate propunerile indecente. A urmat o luptă între cei doi. În altercație, Claudiu Ban ar fi fost lovit cu capul de geamul ferestrei din bucătărie, care s-a făcut țăndări. Nicolae Bora s-a ales cu mai multe lovituri de cuțit în zona toracico-abdominală, cauzându-i leziuni care au condus la deces.

Mama și sora mai mică a inculpatului se află în stare de șoc. Ei îl acuză pe cumnatul lui Claudiu, un anume Iulian că ar fi responsabilul moral al acestei crime. El este, după spusele mamei ucigașului, cel care l-a dus pe fiul său la acel bărbat acasă, știind că acesta ar fi homosexual. După ce au băut toți împreună, cumnatul Iulian ar fi plecat din apartamentul de pe Vânătorilor, lăsându-i pe cei doi singuri, într-o avansată stare de ebrietate. Femeia mai suține că fiul ei a fost agresat de victimă și într-un moment de disperare Claudiu a pus mâna pe cuțit și l-a înjunghiat pe bărbatul care ulterior a decedat.

Femeia mai spune că fiul ei este o persoană blândă, care nu fost implicată niciodată până acum în vreun scandal. Claudiu trăiește de aproape nouă ani în concubinaj cu o tânără, având împreună un băiat de 7 ani.

Potrivit unor surse apropiate anchetei inculpatul ar fi avut o relație mai veche cu victima sa.

Ucigașul riscă acum între 10 și 20 de ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Având în vedere că și-a recunoscut fapta tânărul din Alba Iulia ar putea petrece după gratii între 6-7 ani.

Vă reamintim că aseară, cadavrul lui Nicolae Bora de 55 de ani a fost găsit în bucătăria din locuința sa de pe strada Vânătorilor, de către fratele său, care a încercat, fără succes, pe parcursul întregii zile, să-l contacteze telefonic. Polițiștii criminaliști au constatat că victima prezenta mai multe plăgi înjunghiate, ușa de la intrare avea urme de efracție iar locuința era răvășită.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea