Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Delegația Landului Brandenburg s-a întâlnit cu conducerea ADR Centru și oficialitățile județului, la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Hotel Parc din Alba Iulia găzduiește astăzi întâlnirea dintre reprezentanții Landului Brandenburg, conducerea ADR Centru și factorii de decizie politico-administrativi din Județul Alba. Delegația germană, condusă de doamna Barbara Richstein, Președinta Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului landului german, se află în Alba în cadrul unei vizite oficiale în Regiunea Centru, la invitaţia Consiliul pentru Dezvoltare Regională Centru.

Obiectivul vizitei este de a consolida relațiile de colaborare dintre cele două regiuni, demarate în urmă cu 10 ani și de a diversifica domeniul viitoarelor colaborări, punând bazele schimburilor de experiență ce vor susține ambele regiuni în dezvoltarea lor eco-nomico-socială. În cadrul acestei vizite, delegația germană are programate întâlniri de lucru și la Brașov și Sibiu.

Colaborarea între Regiunea Centru şi Landul Brandenburg a debutat în perioada 2002-2003, odată cu aprobarea Convenției încheiate în cadrul Proiectului de Twinning Regional pentru implementarea Planului Naţional de Dezvoltare şi s-a dezvoltat continuu, prin intermediul altor proiecte şi iniţiative parteneriale. În anii ce au urmat, în cadrul a trei proiecte de Twinning realizate, activitatea s-a concentrat asupra dezvoltării capacităţii instituţionale a Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru, în vederea coordonării procesului de dezvoltare regională.

Pe lângă activităţile specifice colaborării interregionale, s-au dezvoltat și alte parteneriate între cele două regiuni, precum și colaborări punctuale în diferite proiecte europene.

Experiența ADR Centru s-a dezvoltat continuu, începând cu anul 2003, fiind astfel asigurată dezvol-tarea şi consolidarea relaţiilor la nivelul reprezentanţilor politici şi administrativi din Regiunea Centru cu Landul Brandenburg, în același timp fiind acordat tot sprijinul necesar administraţiei și instituţiilor publice din Regiunea Centru.

De-a lungul celor 10 ani de colaborare şi parteneriat cu Landul Brandenburg şi cu Ministerul Federal pentru Economie şi Tehnologie al Germaniei, în cadrul unor proiecte sau acţiuni comune pe diferite teme de interes pentru dezvoltarea regională, s-a realizat transferul de bune practici şi expertiză în domenii precum schimbările demografice, utilizarea surselor regenerabile de energie, dezvoltarea oraşelor cu centre istorice, educaţie profesională iniţială, promovare economică regională, dezvoltarea de clustere, dar şi al promovării regiunii pe lângă Uniunea Europeană.

[nggallery id=500]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea