Rămâi conectat

Actualitate

FOTO CUGIR: Liderul BNS, Dumitru Costin a adus ”Caravana Carierei” la Colegiul Naţional ”David Prodan”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Încă de la primele ore ale dimineţii de astăzi, 22 noiembrie 2012, când elevii abia intrau pe porţile şcolii, echipa de organizatori aparţinând Blocului Naţional Sindical în frunte cu preşedintele Dumitru Costin şi reprezentanţii Universităţii Romano-Germane din Sibiu instalaseră deja, în curtea Colegiului Naţional „David Prodan” din Cugir Cortul Caravanei şi materialele de campanie corespunzătoare.

Imediat după ora 8.00 s-a dat startul Proiectului ”Caravana Carierei”, un proiect care aşa cum spunea în mesajul său adresat participanţilor de către preşedintele BNS are ca obiectiv principal „asigurarea  rutelor flexibile pentru tranziţia de la şcoală la viaţă activă în vederea creşterii gradului de ocupare pentru 3500 de elevi din ţară viitori absolvenţi din învăţământul preuniversitar”. Acest obiectiv susţinea liderul BNS va fi îndeplinit prin realizarea ”Caravanei Carierei” -eveniment flexibil şi mobil şi la colegiul cugirean care include o expoziţie mobilă şi seminarii educaţionale- suport  pentru cei peste 370 de elevi ai acestei instituţii de învăţământ.

Caravana Carierei care poposeşte la Cugir, astăzi şi mâine, se adresează elevilor în scopul informării şi conştientizării acestora pe teme legate de inserţia progresivă pe piaţa muncii, prezentarea rutelor de dezvoltare a carierei în corelare cu condiţiile şi cerinţele existente pe piaţa muncii, cunoaşterea şi familiarizarea cu unele instituţii implicate având diverse roluri pe piaţa muncii, furnizarea de cunoştinţe de bază şi competente necesare fiecărei persoane când încearcă să facă primul pas spre un loc de muncă.

”Ne-am propus ca în cadrul acestui proiect implementat de BNS  să organizăm sesiuni de consiliere cu elevii liceului care au vârste cuprinse între 16-18 ani, să-i orientăm cum să se pregătească şi să păşească spre ciclul superior de învăţământ sau spre piaţa muncii să le acordăm îndrumare din partea unor experţi în domeniul dezvoltării profesionale şi personale” a precizat preşedintele Dumitru Costin.

La finalul cursurilor se va da un test, primii 25 de elevi  recunoscuţi cu rezultate bune vor primi câte un Notebook şi un abonament pe un an la Internet. Proiectul este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaqtional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Constantin Predescu

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pentru ce vehicule NU mai e nevoie de ITP. Ce mașini trebuie să facă ITP-ul la 6 luni – lege adoptată în Parlament Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier. Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea