Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Foto Cugir: Conferinţă interregională de lansare a proiectului ,,COMBATE ŞOMAJUL’’

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

proiect Cugir004La sala de festivităţi a restaurantului ,,Casa Cugireană’’ a avut loc în această dimineaţă Conferinţa interregională de lansare a proiectului ,,COMBATE ŞOMAJUL’’ , proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 5- Promovarea măsurilor active de ocupare.

Proiectul se derulează în regiunea Centru (jud.Alba) şi Vest (jud. Hunedoara), în cadrul unui parteneriat format între Colegiul Tehnic ,,I.D.Lăzărescu’’ Cugir, Colegiul Tehnic Agricol ,,Alexandru Borza’’ Geoagiu şi Asociaţia Pro Factum din Alba Iulia. Parteneriatul se bazează pe unui deziderat  comun, respectiv combaterea şomajului din mediul urban şi rural din regiunile vizate, prin furnizarea unor servicii de informare, consiliere, formare profesională şi mediere, menite să îmbunătăţească nivelul de cunoştinţe şi competenţe personale necesare creşterii gradului de ocupare pe piaţa muncii.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În deschiderea Conferinţei, ec. Irina Marcu a arătat că au fost invitaţi să ia parte la eveniment reprezentanţi ai agenţilor economici locali şi interregionali din industria de profil, cadre didactice, elevi. A fost de asemenea prezent un grup de reprezentanţi ai Colegiului Tehnic Agricol ,,Alexandru Borza’’ din Geoagiu, parteneri în proiect, primarul oraşului Geoagiu, Ioan Vălean şi un reprezentant al ISJ Hunedoara.

Solicitantul proiectului, Colegiul Tehnic ,,I:D.Lăzărescu’’Cugir are ca ţintă educare, formarea şi calificarea tinerilor în diverse meserii, iar în calitate de membru al Pactului Regional pentru Ocupare şi Incluziune Socială oferă posibilitatea şi pe alte componente ale POSDRU, să-şi aducă contribuţia la dezvoltarea resursei umane din regiunea Centru, implementând măsuri destinate îmbunătăţirii aptitudinilor şi nivelului de educaţie, în special a tinerilor şi femeilor din zona în care funcţionează. Instituţia dispune de un număr mare de personal cu experienţă atât în formarea şi educarea tinerilor, cât şi în implementarea unei serii de proiecte care să să stimuleze oportunităţile de ocupare pe piaţa muncii la care participă în calitate de solicitant.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, a persoanelor inactive şi a şomerilor, în special de lungă durată pentru un grup ţintă cu domiciliul în mediul urban şi rural din regiunea Centru, jud. Alba şi regiunea Vest, judeţul Hunedoara, format din 600 persoane.

Grupul ţintă al proiectului este format din: persoane inactive şi persoane în căutarea unui loc de muncă – 200; Şomeri – 400, din care: Şomeri – 60; Şomeri tineri – 30; Şomeri adulţi de lungă durată – 220; Şomeri de lungă durată tineri – 90.

Potrivit informaţiilor primite de la managerul de proiect , dna Irina Marcu se anticipează unele rezultate precum: 560 persoane instruite şi certificate ANC, 300 persoane mediate în vederea creşterea ratei de ocupare, 100 persoane îndrumate spre alte forme de învăţământ, 150 de persoane asistate şi consiliate în vederea înfiinţării unei firme, 21 de firme înfiinţate în cadrul proiectului.

Evenimentul de lansare a fost onorat de subprefectul de Alba,  Cornel Murg, primarul Cugirului Adrian Teban, directorul Colegiului Tehnic ,,I.D.Lăzărescu’’ Cugir, Alexandru Micaciu, Marcela Dărămuş şi Dan Cherecheş  – inspectori în cadrul ISJ Alba, Irina Dragoman –  reprezentant Pro Factum din Alba Iulia, Adriana Crişan, membră a echipei de proiect şi reprezentantă a SPAS Cugir.

Vom reveni cu noi precizări pe parcursul derulării activităţilor din cadrul proiectului.

Constantin PREDESCU  

[nggallery id=1660]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf

Ziarul Unirea

Publicat

în

Trecerea pe sub masa, în Vinerea Mare: Ce semnificație are gestul trecerii pe sub Sfântul Epitaf Vinerea Mare, Vinerea Paştilor, Vinerea Seacă sau Vinerea Patimilor este ziua în care Domnul Iisus Hrisos, Mântuitorul lumii, a fost răstignit. Este zi de mare doliu a întregii creştinătăţi. Zi aliturgica, pentru ca Liturghia reprezinta jertfa nesangeroasa a lui […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea