Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – VS Praga 78-57 | Debut fără emoţii în noua ediţie a Ligii Europei Centrale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia - VS Praga CEWL 25CSU Alba Iulia a debutat cu o victorie clară în Sala „1 Decembrie 1918”, în a treia ediţie a Ligii Europei Centrale, scor 78-57 (20-15, 23-11, 12-21, 23-10), cu echipa VS Praga, din Cehia.

În jur de 350 de spectatori au asistat la un joc agreabil, controlat în prima jumătate de echipa lui Miroslav Popov, ce avea la pauza mare un avantaj substanțial: 43-26.

*Dificil după pauză

Studentele s-au aflat în dificultate în a treia pătrime, când oaspetele s-au apropiat periculos, până la 4 puncte distanță: 51-47. Lipsa pivotului Miteva a dereglat angrenajul gazdelor, ce au suferit văzând cu oponentele au recuperat spectaculos! Până la urmă, înaintea ultimei pătrimi avantajul a fost de 8 puncte, după ce VS Praha a câștigat al treilea parțial cu 21-12.

În cele din urmă lucrurile au reintrat în normal și CSU s-a instalat confortabil la timonă. În al 4-lea sfert, s-a accidentat și Mariah King, cea mai bună marcatoare a gazdelor.

*Accidentare gravă pentru Miteva!

În timpul sfertului al doilea, Stefka Miteva, pivotul echipei gazdă a suferit o gravă accidentare la glezna dreaptă, după un contact cu o adversară. Jucătoarea s-a prăbușit imediat pe parchet, iar glezna i s-a umflat instantaneu. Ajunsă pe banca de rezerve, Miteva a izbucnit în lacrimi, constatând gravitatea situației, fiind cu greu consolată de coechipiere și oficialii CSU. Primele estimări medicale susțin că va fi nevoie de o atelă gipsată timp de 10 zile. Temerile se îndreaptă spre o ruptură a ligamentelor, caz în care va fi nevoie de o intervenție chirurgicală. La pauza mare, Miteva a plecat la spital pentru alte investigații. În respectivul răstimp, Miteva marcase 4 puncte și a avut 7 recuperări. Jucătoarea a ratat, din păcate, convocarea la echipa națională a Bulgariei, iar miercuri va efectua un examen RMN.

În precedentele două stagiuni, universitarele conduse de Miroslav Popov au cucerit trofeul în 2014 şi au jucat finala în acest an.

CSU Alba Iulia - VS Praga CEWL 32Următoarele jocuri în competiţia europeană sunt tot acasă, în luna decembrie, cu MBK Ruzomberok (în 9) şi Slovanka MB (în 17).

Pentru CSU au înscris  Adrienne Webb – 20, Mariah King – 18,    Jelena Antic –13, Asia Logan – 11, Vanessa Abel – 8, Stefka Miteva – 4, Elena Dincă –2, Marta Fodor – 2, Sonia Ursu – 2.

[nggallery id=1257]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea