Rămâi conectat

Sport

FOTO: CSU Alba Iulia – Kara Trutnov 86-81, în primul meci din Liga Europei Centrale *Succes dramatic în prelungiri!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia-Kara Trutnov47Deținătoarea trofeului CEWL, CSU Alba Iulia a debutat cu o victorie în Liga Europei Centrale, în compania echipei Kara Trutnov (Cehia), scor 86-81 (20-23, 17-11, 20-14, 12-21, 17-12), o partidă dramatică ce a necesitat o repriză suplimentară de  prelungiri.

*Partidă echilibrată

Vizitatoarele și-au vândut scump pielea, punând probleme studentelor în primul sfert. Echipa din Cehia, încurajată de 4 suporteri entuziaști, ce au afișat și un banner a controlat primele 10 minute, pe care le-a încheiat în avantaj. Popov a simțit pericolul și-a muștruluit elevele și încet încet CSU s-a instalat la timonă. Până la pauza mare lucrurile au intrat în normal, iar Alba avea avantaj 37-34.

Oboseala și-a spus cuvântul pentru elevele lui Josef Restar (meci sâmbătă, în Slovacia, cu Rucon Nova Ves) și formația din Cetatea Marii Uniri s-a instalat la timonă. Al treilea parțial a fost adjudecat tot de trupa lui Popov ce deținea un avantaj de 9 puncte după 30 de minute: 57-48.

*Emoții în ultimele 10 minute

Cu Alexandra Uiuiu eliminată pentru al doilea fault antisportiv, CSU a suferit în ultimul sfert. Krutons s-a apropiat periculos, la numai două puncte (64-62) când mai erau 4 minute și apoi la 66-68. Iar cu 46 de secunde înaintea finalului Kara a preluat conducerea cu un coș de trei puncte.

*5 minute suplimentare

De la 69-69 s-a reluat întâlnirea, după ce CSU a ratat în timpul regulamentar ultimul atac. Mai întâi au punctat oaspetele, dar CSU a dat semne de trezire prin McFarland, ajungându-se la 78-74. „Am întâlnit o echipă foarte bună și am făcut foarte multe greșeli în defensivă, erori greu de admis într-o asemenea competiție. Lipsa de experiență și-a spus cuvântul, am fost egalați după ce am condus cu 10 puncte și am fost nevoiți să jucăm o repriză suplimentară”, a declarat Popov.

*Asistență redusă

Chiar dacă  Galeria „Gruppo Arnsberg” a creat atmosferă, a surprins neplăcut asistența destul de redusă, în condițiile în care discutăm de o partidă în competiție continentală. doar în jur de 300 de spectatori asistând la întâlnire.

Pentru CSU au înscris Jessica Kuster – 20 puncte, Valencia McFarland – 20, Wumi Agunbiade – 16, Alexandra Uiuiu – 11 puncte, Joy Price – 11, Larisa Toma – 4, Milica Deura – 4.

*”Double-double” Kuster și Joy Price

Jessica Kuster a reușit iar un „double-double” (20 puncte, 10 recuperări), la fel ca și colega sa L Oreal Price (11 puncte plus 10 recuperări) și Ostarello Samantha, de la Kara Trutnov (cea mai bună echipieră a vizitatoarelor), cu 10 puncte și 10 recuperări.

În CEWL, CSU va mai juca acasă cu Rucon Nova Ves (marţi, 11 noiembrie) şi CEZ Nymburk (miercuri, 26 noiembrie), iar în campionat urmează meciul de la Sepsi Sf. Gheorghe (miercuri, 5 noiembrie)

Din postura de deţinătoare a trofeului CEWL, câştigat anul trecut după Final Four-ul disputat în Cetatea Marii Uniri, echipa lui Miroslav Popov a fost repartizată în grupa A a competiţiei continentale. Adversare vor fi Rucon 2014 Spisska Nova Ves (Slovacia), CEZ Nymburk şi Kara Trutnov (Cehia). În Grupa B au fost repartizate ICIM Arad (România), Valosum Brno şi SBS Ostrava (Cehia), Flying Foxes Viena (Austria) şi Piestanske Cajky (Slovacia), 4 dintre acestea fiind „cunoştinţe” pentru studentele albaiuliene.

*Trei meciuri acasă

Primele trei confruntări europene se vor disputa la Alba Iulia, după cum urmează: Kara Trutnov (astăzi), . CSU va mai evolua la Trutnov (vineri, 12 decembrie), în Slovacia (începutul anului viitor, miercuri, 14 ianuarie) şi ultima confruntare din grupe, la Nymburk (miercuri, 28 ianuarie 2015).

[nggallery id=2547]

*Două trofee CEWL şi pentru Kara Trutnov

Oponenta de astăzi, o grupare de tradiţie din Cehia, clasată în acest moment pe poziţia a 9-a, este o obişnuită a întrecerii europene, având două trofee cucerite (2010 şi 2012) din trei participări. La această grupare a evoluat în trecut şi Tereza Brantlova (a jucat şi la CSU Alba Iulia în sezonul 2012-2013), iar în efectivul actual sunt trei jucătoare din SUA: Amber Hope Dvorak (un pivot înalt de 2 metri şi un centimetru), Monique Mann şi Samantha Ostarello (toate în vârstă de 23 de ani). Sâmbătă, în primul meci din CEWL, Kara Trutnov a învins în deplasare, scor 88-64 pe Rucon Nova Ves.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea