FOTO| Coroana Reginei Elisabeta a II-a, un desert delicios marca Chef Toma, pentru suverana Marii Britanii. Scrisoare pentru Majestatea Sa, de la bucătarul Cetății
Tânăr, ambițios și hotărât să își pună în practică abilitățile și talentul, celebrul Chef Toma ne uimește din nou cu un preparat dulce, de data aceasta dedicat nici mai mult nici mai puțin decât Reginei Elisabeta a II-a! Bucătarul Cetății a decis să își exprime respectul și admirația pentru Majestatea Sa cum știe el mai bine, creând un desert care ar încânta chiar și papilele gustative ale Suveranei Marii Britanii.
Desertul se numește The Crown of Queen Elizabeth II și conține ciocolată neagră picantă, mascarpone, ghimbir, lavandă și chimen. Coroana este realizată din aluat de biscuiți cu unt și scorțișoară. Chef Toma a mai folosit și flori comestibile și praf de aur.
Odată preparat deliciosul desert, Chef Toma i-a scris și o scrisoare Reginei, pentru a afla și Majestatea Sa despre ”isprava” bucătarului de la Alba Iulia.
”I-am trimis o scrisoare pe curier rapid, în 6 zile o să ajungă sper. Scrisoarea este cu confirmare, deci când ajunge la palatul Reginei o să fiu înștiințat că a primit-o. Poate o să am norocul să îmi răspundă Regina Elizabeth. La noroc… I-am dedicat acest desert pentru că o respect foarte mult. Ideea mi-a venit când am vizitat Londra și palatul Buckingam”, spune Chef Toma.
Mai jos, scrisoarea în format electronic:
”Dear Majesty,
I want to assure you of the greatest respect I have for your Majesty! My name is Toma…and I live in Alba Iulia Romania, I work as a chef and I love my job very much.
I had the opportunity to visit London last year and I also visited Buckingham Palace. While I was standing in front of the palace together with my wife I was dreaming that I could see you at one of the windows and I could give you a wave.
I write this letter to you because as a chef I had the inspiration to dedicate you a desert named ”The golden crown of Queen Elisabeth” as I saw you through my eyes and my chef mind.
For this desert I used dark chocolate, mascarpone, cinnamon, ginger, lavender, eatable flowers and golden dust, the crown is made of biscuits dough.
I write this letter being full of emotions, admiration snd respect for your Majesty and not knowing if this letter will arrive to you.
Thank you anyway for reading my letter and give me some of your precious time.
With great respect,
Yours Toma the chef of fortress Alba Carolina”
Bucuros să ne încânte mereu zilele cu preparatele sale inedite, cu respectul pentru ceea ce face, pentru ceea ce gătește, respectul pentru cei din jur și îndeosebi pentru clienții săi, bucătarul și omul Cosmin Toma reușește să îți transmită prin cuvintele, prin faptele și prin atitudinea sa, pasiunea fără margini pentru arta culinară.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI

Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Mihaela Mih-Dehelean după cucerirea celui de-al treilea titlu național la culturism și fitness: „Vine o zi în care înțelegi că ești puternic!”
Mihaela Mih-Dehelean după cucerirea celui de-al treilea titlu național la culturism și fitness: „Vine o zi în care înțelegi că ești puternic!” Mihaela Mih-Dehelean, sportivă legitimată la CS Unirea Alba Iulia, a cucerit recent cel de-al treilea titlu național la culturism și fitness. Ea a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului în competiția […]
Puhoi de lume în a doua zi de Rusalii 2025 la Băile Sărate Ocna Mureș Succesul enorm de care se bucură Băile Sărate Ocna Mureș a fost reconfirmat în minivacanța de Rusalii 2025. Baza de agrement și tratament din orașul salin a fost extrem de solicitată în zilele libere prilejuite de marea sărbătoare creștină. Citește […]
Un jandarm din Blaj, eroul zilei: A evacuat persoanele dintr-o gospodărie afectată de un incendiu și a ajutat la scoaterea din curte a unui autoturism, dar și la stingerea incendiului
Un jandarm din Blaj, eroul zilei: A evacuat persoanele dintr-o gospodărie afectată de un incendiu și a ajutat la scoaterea din curte a unui autoturism, dar și la stingerea incendiului Luni, 9 iunie 2025, în jurul orei 06.30, sergentul major Tarko, din cadrul Detașamentului 3 Aiud – Secția de Jandarmi Blaj, în timp ce se […]