FOTO: Cetatea Alba Carolina a primit o nouă gură de oxigen. Care este misterul plantelor din Alba Iulia

plante Alba Carolina10Locuitorii judeţului Alba care s-au opus proiectului de modernizare şi eliminării copacilor din Parcul Custozza vor avea un motiv de bucurie, pentru că zeci de plante printre care magnolii, oleandri, arbori şi arbuşti, pini, ienuperi şi alte specii vor înverzi peisajul din Cetatea Alba Carolina.

Este vorba despre un proiect al Primăriei municipiului Alba Iulia care va fi finalizat la sfârşitul acestei săptămâni. Prima plantă din „noul proiect” a fost mult controversatul palmier din sensul giratoriu, de lângă Hotel Cetate. Astăzi, alte specii îşi vor găsi locul în Şanţul de Nord, Grădina Romană şi în perimetrul Statuii Obelisc, tot în ghiveci, pentru a putea fi protejate pe timp de iarnă. În următoarele zile, alte zeci de plante vor fi „responsabile” de oxigenul cetăţenilor. Aceste lucrări sunt realizate de firma Sport Turism Constanţa, care a câştigat licitaţia pentru lotul respectiv, şi care a donat 40 plante exotice şi mediteraneene.

ELIT

Reabilitarea Cetăţii Alba Carolina va fi urmată de înfrumuseţarea acesteia, ne-au comunicat reprezentanţii administraţiei locale, care va avea loc pe tot parcursul aceste primăveri, fiecare firmă care a câştigat licitaţia pentru unul din cele trei loturi va fi responsabilă de modul în care acestea vor arăta. Celelalte două firme care se ocupă de înfrumuseţarea oraşului sunt Luxor Ltd (zona blocurilor denumite M-uri) şi Salprest SRL, de partea de jos a oraşului (centru).

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

5 Comentarii

colonelu' gogu 9 aprilie 2014 at 18:18

toate tufele astea la un loc nu produc atata oxigen cat un arbore

Lenuta lu Cocos 9 aprilie 2014 at 19:38

Hai ma baieti de ce sunteti rai, pai nu ar mai castiga si firmele de casa ale domnului Hava niste bani cu care sa contribuie la bugetul de campanie? ca tot vin europarlamentarele peste noi si ie de dat ba un zahar, ba un ulei, ba o galeata

gica 9 aprilie 2014 at 18:46

Parca copacii din parcul din orasul de jos ,fara coroana fara frunze ar produce ceva ….

Carcotasul 9 aprilie 2014 at 20:11

Vedelas bucuros pe Piticul Atomic, ca nu mai are scorburi si ciori in centrul cetatii! So mai vad si pe asta!

Semeon 10 aprilie 2014 at 8:10

Atentie la kistch! Totul poate sa devina de prost gust din prea mult zel. Nu puneti responsabili cu frumusetea oameni urati!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...