Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Cetatea Alba Carolina a primit o nouă gură de oxigen. Care este misterul plantelor din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

plante Alba Carolina10Locuitorii judeţului Alba care s-au opus proiectului de modernizare şi eliminării copacilor din Parcul Custozza vor avea un motiv de bucurie, pentru că zeci de plante printre care magnolii, oleandri, arbori şi arbuşti, pini, ienuperi şi alte specii vor înverzi peisajul din Cetatea Alba Carolina.

Este vorba despre un proiect al Primăriei municipiului Alba Iulia care va fi finalizat la sfârşitul acestei săptămâni. Prima plantă din „noul proiect” a fost mult controversatul palmier din sensul giratoriu, de lângă Hotel Cetate. Astăzi, alte specii îşi vor găsi locul în Şanţul de Nord, Grădina Romană şi în perimetrul Statuii Obelisc, tot în ghiveci, pentru a putea fi protejate pe timp de iarnă. În următoarele zile, alte zeci de plante vor fi „responsabile” de oxigenul cetăţenilor. Aceste lucrări sunt realizate de firma Sport Turism Constanţa, care a câştigat licitaţia pentru lotul respectiv, şi care a donat 40 plante exotice şi mediteraneene.

Reabilitarea Cetăţii Alba Carolina va fi urmată de înfrumuseţarea acesteia, ne-au comunicat reprezentanţii administraţiei locale, care va avea loc pe tot parcursul aceste primăveri, fiecare firmă care a câştigat licitaţia pentru unul din cele trei loturi va fi responsabilă de modul în care acestea vor arăta. Celelalte două firme care se ocupă de înfrumuseţarea oraşului sunt Luxor Ltd (zona blocurilor denumite M-uri) şi Salprest SRL, de partea de jos a oraşului (centru).

[nggallery id=1451]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia

Unirea Ziarul

Publicat

în

Opt ani și cinci luni de închisoare pentru un tânăr acuzat de trafic de cocaină, prins în flagrant de către polițiștii de la BCCO Alba Iulia Sentință definitivă la Curtea de Apel Alba Iulia pentru un tânăr care a fost judecat pentru trafic de droguri de mare risc, trafic internațional de droguri de mare risc, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea