Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Blajul face un pas important în a fi un oraș prietenos cu mediul

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
  • Comunicat de presă

Blaj01Peste 25 000 de persoane sunt foarte aproape sa beneficieze de cea mai importanta investitie în protecția mediului realizată  în ultimii 20 de ani in zona municipiului Blaj.

Grație unui proiect european major derulat de operatorul unic Apa CTTA Alba blajenii vor beneficia din această luna de o stație de epurare modernă construită cu respectarea celor mai noi reglementari de calitate si eficienta.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Blaj02”Suntem la momentul punerii în functiune a celei mai importante investitii privitoare la  un grad de civilizatie absolut obligatoriu. In sfarsit putem sa spunem ca blajenii locuiesc într-o zona in care mediul inconjurator este protejat. Constructia statiei nostre de epurare reprezinta practic o investitie in viitorul nostru dar mai ales in viitorul copiilor nostri”, declara primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Acest obiectiv a fost finantat din fonduri europene, sectiunea « Fonduri de coeziune » din cadrul Programului Operational Sectorial de Mediu, valoarea investitiei fiind de aproximativ 5 milioane de euro.

Blaj03Construcția unei statii noi de epurare a fost dezideratul mai multor administratii blajene inca din primii ani dupa Revoluție. Desi o astfel de investitie a fost demarata la inceputul anilor 90’ aceasta a fost abandonata in 1998 din lipsa unei finantari adecvate.

Lucrarile de executie a noii  statie de epurare s-au derulat pe durata a doi ani, acestea  finalizandu-se la sfarsitul lunii iulie 2014.De atunci si pana in prezent s-au parcurs primele etape ale graficului de punere in functiune a statiei. Sub supravegherea constructorului , in aceste zile se fac reglajele procesului de epurare in vederea atingerii tuturor parametrilor proiectati.

Statia de epurare din Blaj preia apele uzate menajere colectate printr-o retea de canalizare extinsa care este foarte aproape de finalizare. Administratia publica locala se pregateste de racordarea  masiva a peste 1 000 de locuinte imediat dupa darea in functiune a statiei de epurare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mesaje de Paște 2024. Cele mai frumoase texte cu URARI creștine pe care le poți trimite prin SMS cu ocazia sărbătorilor pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cele mai frumoase și simple mesaje de Paște creștine. URARI și FELICITARI de Pastele 2024. Scurte mesaje pentru prieteni, profesori, colegi, pe care le puteți transmite prin SMS de Sfintele Paști Romanii trimit, rudelor și prietenilor, cu ocazia sărbătorilor de Paște milioane de mesaje simple prin SMS. Iată mai jos ce mesaje de Paşte poţi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea