Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Bacalaureat 2013, sesiunea de toamnă: Astăzi, peste 800 de elevi din Alba, în febra examenului la limba română scris

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi are loc proba scrisă la limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat 2013, în sesiunea de toamnă. La această probă s-au înscris 848 de elevi din judeţul Alba, ne-a comunicat vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Bacalaureat, Dan Cherecheş. Elevii trebuie să fie în sala de clasă cel târziu la ora 8.30, la ora 9.00 va începe examenul care durează până la ora 12.00.

UPDATE: Absolvenţii de clasa a XII-a de la profilul real/ tehnologic au primit spre rezolvare un text la prima vedere din nuvela „Budulea taichii” de Ioan Slavici, iar la subiectul al doilea au avut de redactat un text argumentativ despre importanţa comunicării pentru munca în echipă. La subiectul al treilea, cerinţa a fost caracterizarea relaţiilor dintre două personaje dintr-o comedie studiată.

UPDATE: Elevii de la uman si pedagogic au primit un fragment din nuvela Iubire magică de Vasile Voiculescu pe baza căruia trebuiau să răspundă la nouă cerinţe care vizau cunoştinţe de vocabular şi teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelege şi comenta un text literar. La subiectul al treilea, elevii au avut de redactat un eseu în care să comenteze relaţia dintre două personaje dintr-o operă dramatică studiată, conform Gandul.info.

Ca şi la sesiunea din vară, la proba scrisă de astăzi, absolvenţii de clasa a XII-a trebuie să se aştepte la trei subiecte notate cu 30 de puncte fiecare. Oficialii de la Ministerul Educaţiei au decalat că exigenţele în sesiunea de toamnă vor fi la fel ca şi în vară, cu supraveghere video.

Anul acesta este pentru prima dată când elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu. Ministerul Educaţiei a anunţat această măsură încă de la începutul anului şcolar 2012-2013.

În această sesiune sunt cinci centre de examinare, la Colegiul Tehnic „Dorin Pavel”, Colegiul Naţional „Lucian Blaga” Sebeş, Colegiul Naţional „Titu Maiorescu” Aiud, Colegiul Naţional „Inochenţie Micu Clain” Blaj şi Colegiul Naţional „Avram Iancu” Câmpeni. Centrul de evaluare va fi la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

Ministerul Educaţiei Naţionale va publica, la ora 15.00, pe site-ul edu.ro, variantele de subiecte şi baremele de evaluare pentru proba de Limba şi literatura română – E)a) din cadrul Bacalaureat 2013, desfăşurată luni, 26 august.

Pentru a promova examenul elevii vor trece fiecare examen cu cel puţin nota 5, dar per ansamblu, media de la BAC 2013 trebuie să fie de cel puţin 6. Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, aceasta se va rotunji la 6,00.

[nggallery id=119]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea