Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Aproape 100 de salariați de la Spitalul orășenesc Cugir au luat parte la greva de avertisment organizată de Federația SANITAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, la ora 11.00, cei 98 de sindicalişti din cadrul Spitalului orășenesc Cugir au încheiat greva de avertisment organizată timp de două ore în fața ambulatorului instituției de sănătate, doar o treime dintre angajaţi rămânând să muncească, așa cum prevede legea.

Potrivit liderului de sindicat, asistent șef  – secția Pediatrie, Iuliana Manole, acțiunea a fost concretizată prin prezența oamenilor veniţi de acasă, precum și a salariaţilor aflaţi la serviciu. Prin această formă de protest reprezentanţii sindicali susţin revendicări aşa cum au fost formulate, concomitent cu greva de avertisment anunţată de Federaţia Sanitas.

Conform informațiilor, timpul de aşteptare în spital a crescut nesimnificativ pentru pacienţii care nu au avut urgenţe, fiind asigurate toate urgenţele, nedorindu-se  ca pacienţii să fie afectaţi.

”Sindicaliştii au mari speranţe ca solicitările lor să fie rezolvate în cadrul unor discuţii care ar urma să aibă loc marţi, la Guvern, în caz contrar, începând de vineri, 11 mai, vom intra în grevă generală pe termen nelimitat”, a adăugat liderul sindical.

Principalele revendicări ale Federaţiei Sanitas vizează modificarea legii salarizării, în sensul eliminării plafonului de 30% pentru sporuri, creşteri salariale pentru tot personalul din sănătate şi asistenţă socială şi negocierea şi semnarea Contractelor colective de muncă la nivelul celor două sectoare de activitate.

   ( C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șoferă din Cugir a ieșit în afara carosabilului după ce ar fi pierdut controlul mașinii. A avut nevoie de îngrijiri medicale

Bogdan Ilea

Publicat

în

Șoferă din Cugir a ieșit în afara carosabilului după ce ar fi pierdut controlul mașinii. A avut nevoie de îngrijiri medicale O femeie de 56 de ani a pierdut controlul mașinii și a ieșit în afara carosabilului în timp ce se îndrepta spre Sebeș. A suferit leziuni corporale ușoare și a primit îngrijiri medicale. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea