Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| APEL UMANITAR pentru o familie din Alba: Casa lor a fost DISTRUSĂ într-un incendiu, în pragul iernii

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

APEL UMANITAR pentru o familie din Alba: Casa lor a fost DISTRUSĂ într-un incendiu, în pragul iernii

O familie din comuna Horea are nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare din județul Alba și din țară, după ce casa lor a fost mistuită de flăcări în cursul zilei de ieri, 27 septembrie.

Un bărbat a postat un mesaj în mediul online, în care a atașat informațiile necesare tuturor celor care își doresc să ofere o mână de ajutor.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Fac apel către toți prietenii mei și către toți cei cu inimă mare care vor sa ajute familia Neag din satul Darlesti, comuna Horea, care din păcate a pierdut toată agoniseala de-o viață și au rămas fără un acoperiș deasupra capului acum în pragul iernii.

CITEȘTE ȘI: Incendiu la o locuință din Horea: Intervin pompierii cu două autospeciale cu apă și spumă

Haideți sa ajutăm această familie cu 3 copilași, greu încercată!

Noi suntem deja acolo!

Orice ajutor e binevenit!

Mai jos aveți numărul de telefon și contul lui Neag Ionel și al lui Sorin Neag, capul familiei!
RO70CECEAB0808RON0488591
0765866814 Sorin Neag
0768268275 Neag Ionel
Distribuiți va rog într-un număr cât de mare!”, a fost mesajul postat de bărbat, în mediul online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Declarația ȘOCANTĂ a tatălui care și-a violat fiul cu retard mental: „Trebuie să aibă și el viață sexuală. Nu poate rămâne virgin”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Declarația ȘOCANTĂ a tatălui care și-a violat fiul cu retard mental: „Trebuie să aibă și el viață sexuală. Nu poate rămâne virgin”

Motivarea hotărârii prin care bărbatul din Zlatna a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru două infracţiuni de viol, victima fiind fiul său cu retard mental, arată o situație cutremurătoare.

Victima infracţiunilor de viol este fiul bărbatului, în vârstă de 22 de ani, diagnosticat cu retard. Una dintre fapte a avut loc sub un pod, iar violatorul a devenit agresiv cu poliţiştii chemaţi de martori să intervină, el dezbrăcându-se în faţa acestora.

Bărbatul, Marcel C. a declarat că victima are peste 20 de ani și că „trebuie să aibă şi el viaţă sexuală, chiar dacă este puțin mai în urmă, nu poate rămâne virgin toată viaţa”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Faptele au avut loc în cursul anului trecut şi în anul 2021. Prima faptă de viol a avut loc în seara zilei de 11 iulie 2022, sub un pod, când bărbatul şi-a abuzat fiul cu care a întreţinut relaţii sexuale orale. A doua faptă a avut loc în 2021, în balconul apartamenului familiei, cei doi fiind văzuți de o vecină.

„Martora a mai arătat că agenţii din cadrul Poliţiei Locale au coborât sub pod, le-au solicitat persoanei vătămate şi inculpatului să urce pe pod pentru a lămuri situaţia de fapt, moment în care inculpatul a început să îi ameninţe, respectiv şi-a dat jos pantalonii pentru ca martora să îi demonstreze că a întreţinut raporturi sexuale cu fiul său. Aceasta mai arată că, în momentul în care inculpatul şi-a dat pantalonii jos, de faţă au fost aproximativ 20-30 de persoane”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia.

Relații sexuale în balconul apartamentului

De asemenea, o vecină a celor doi a povestit că, ieşind pe balcon să dea cu aspiratorul, l-a văzut pe bărbat în balconul său în timp ce întreţinea relaţii sexuale anale cu fiul său.

„Martora povesteşte că inculpatul obişnuieşte să stea complet dezbrăcat în balconul său, se uită la martoră când o vede pe aceasta în balcon, dar nu se îmbracă şi nu are nicio reacţie, motiv pentru care martora se teme de el”, a mai reţinut instanţa.

Inculpatul a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice, rezultatul fiind că acesta nu prezintă tulburări psihice, că raportat la fapta imputată a avut capacitatea de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele negative ale acţiunilor sale, având discernământ prezent la momentul comiterii faptei şi nu se recomandă măsuri de siguranţă cu caracter medical.

În timpul procesului a fost audiat și tânărul de 22 de ani. Acesta a arătat cu degetul către inculpat ca fiind tatăl său și îl indică drept persoana cu care a făcut sex.

Din sală l-a indicat pe inculpat, în boxă, ca fiind tatăl său, iar la întrebarea instanţei ,,Sunteți supărat pe tata?” persoana vătămată a răspuns: „Da”.

„Ulterior la întrebarea instanţei: «De ce sunteţi supărat pe tatăl dumneavoastră, ce a făcut?». persoana vătămată a răspuns: «sex». La întrebarea instanţei: «aţi întreţinut raporturi sexuale cu tata?», persoana vătămată a răspuns: «Da»”.

De asemenea, instanța a întrebat-o pe persoana vătămată ,,Unde?”, iar aceasta a răspuns ,,În drum’’, iar la întrebarea ,,Cu cine?” a răspuns ,,Cu tu”, ulterior, solicitându-i-se să precizeze cine este ,,Tu,, a spus ,,Cu (…)”. La întrebările ,,Tata a făcut sex cu (…)?, De mai multe ori, sau o dată?” persoana vătămată a răspuns ,,Da”. Fiind rugată să indice cine este tata, persoana vătămată a arătat către inculpat, iar la întrebarea instanţei ,,Cu el ai făcut sex?”, aceasta precizând ,,El sex, da”. La întrebarea ,,De care sex?”, răspunzând ,,Tu, sex, auu!”, se mai susține în documentul citat.

Martori amenințați de soție

Soția bărbatului, respectiv mama copilului, a susținut tot timpul că acesta este nevinovat și i-a amenințat pe unii martori.

„Soţia inculpatului este cea care a ameninţat o parte din martorii care se aflau în faţa sălii de judecată şi aşteptau să fie audiaţi în prezenta cauză, aspecte care întăresc convingerea instanţei că inculpatul şi soţia acestuia nu înţeleg gravitatea faptelor imputate acestuia, nu au acţionat cu bună credinţă pe parcursul procesului penal şi nu par a fi interesaţi de soarta persoanei vătămate. Este surprinzător cum mama persoanei vătămate, soţia inculpatului, s-a poziţionat atât de vehement de partea inculpatului, ignorând persoana vătămată şi orice nevoie a acesteia”, se mai arată în motivare.

Bărbatul a fost condmanat la pedeapsa rezultantă de 12 ani și 3 luni de închisoae pentru două fapte de viol și una de ultraj contra bunelor moravuri. Sentinţa Judecătoriei Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi contestată cu apel.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Polițele RCA în rate, tot mai căutate de români: Prețurile asigurărilor cresc în continuare

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Polițele RCA în rate, tot mai căutate de români: Prețurile asigurărilor cresc în continuare

Tot mai mulți șoferi români aleg să plătească asigurările RCA în rate, după ce preţul acestora a crescut continuu din luna mai a anului trecut, atunci când City Insurance, liderul de piaţă, a intrat în faliment. Asiguratorilor li s-au mărit atunci contribuţiile, iar ei au modificat constant preţurile.

Firmele de asigurări acceptă deja plata polițelor RCA în rate și, cel mai des, se iau în calcul variantele cu două sau chiar patru tranşe de plăţi, însă depinde de fiecare societate în parte.

Elit - Gustul Desăvârșit

Atunci când nu este posibilă plata în rate, şoferii cer poliţa pe o perioadă mai scurtă, de câteva luni, în speranţa unei scăderi de preţ. Iar cei care aleg să plătească integral… verifică de două ori oferta, înainte de a achita suma cerută. Sau o aleg pe cea mai ieftină.

Asiguratorii stabilesc preţul în funcţie de segmentul de piaţă, în zona Bucureşti-Ilfov sunt cele mai scumpe poliţe, mai notează sursa citată.

Anul trecut, Guvernul a intenționat îngheţarea preţurilor la RCA, dar totul a rămas la stadiul de proiect.

În lipsa polițelor RCA, care sunt obligatorii, șoferii riscă amenzi uriaşe şi chiar reţinerea certificatului de înmatriculare.

sursa: gandul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Trai pe vătrai pentru șomerii din România: bani ”grei” de la stat, dacă nu muncesc

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Trai pe vătrai pentru șomerii din România: bani ”grei” de la stat, dacă nu muncesc

Dacă nu ai loc de muncă și nici nu-ți găsești, poți apela la indemnizația de șomaj. Deși ai fi tentat să nu-ți pui mari speranțe în banii primiți de la stat, află că te înșeli în mare măsură, deoarece ajutorul va fi majorat de anul acesta.

Concret, din 2023, șomerii din țara noastră vor primi bani mai mulți de la statul român. Măsura vine pe fondul
inflației agresive ce impune majorarea tuturor tipurilor de venituri, astfel încât oamenii, indiferent de situația în care se află (beneficiari ai ajutorului social, beneficiari ai indemnizațiilor de șomaj sau ai altor forme de asistență), să poată să se bucure cât de cât de un trai decent și să facă față cheltuielilor de bază, cu hrana și locuința.

Elit - Gustul Desăvârșit

La baza majorării venitului pentru șomeri stau, din punct de vedere legal, schimbarea modului de calcul al indemnizației, dar și faptul că indicatorul social de referință va crește, acest din urmă aspect generând majorări pentru toate veniturile de tipul asistenței sociale, inclusiv, de exemplu, pentru indemnizațiile persoanelor cu handicap.

Referitor strict la ISR, acesta influențează în mod direct: indemnizația de șomaj, prima de inserție, subvenția pentru persoane marginalizate, indemnizația lunară plătită mamelor aflate în concediu de creștere a copilului, venitul minim garantat – adică ajutorul social-, indemnizația lunară pentru persoanele cu handicap sau alocația pentru susținerea familiei. Toate aceste forme de sprijin vor fi majorate din primăvară!

„Beneficiile de asistență socială care sunt raportate la ISR sunt: ajutorul social, alocația pentru susținerea familiei, alocația lunară de plasament, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap (adulți și copii), nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului și al indemnizației de acomodare, sprijinul pentru adoptatori și ajutorul pentru refugiați”, explică Ministerul Muncii.

sursa: playtech.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea