Rămâi conectat

Sport

FOTO: Andrei Mărginean (CS Zlatna), primul gol pentru România Under 16! Înainte de a pleca la Manchester United, Mărginean a înscris golul victoriei cu Israel!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mijlocaşul Andrei Mărginean (CS Zlatna) a marcat întâiul său gol pentru echipa României Under 16, în partida amicală disputată în Macedonia şi câştigată de „tricolori”, scor 1-0 (1-0), cu reprezentativa similară a Israelului.

Titular în distribuţia reprezentativei „tricolore”, talentatul mijlocaş a spart gheaţa pentru echipa naţională, această reuită însemnând enorm pentru puştiul-minune de pe Ampoi, care săptămâna viitoare va pleca pentru timp de 10 zile la Manchester United!

„Sunt foarte mândru de ce a reuşit Andrei, un copil deosebit, îmi vine să plâng de fericire. Pentru modul cum trăieşte fotbalul şi cum se dedică, merită din plin tot ce i se întâmplă, . Este cea mai fericită zi din activitatea mea la Zlatna, Andrei reprezintă rodul unei munci de 5 ani de zile„, a declarat Ionel Danciar, antrenorul său de la CS Zlatna

Doi tineri fotbalişti din judeţ, zlătneanul Andrei Mărginean şi aiudeanul Raul Şteau (legitimat la Tricolor 11 Deva şi Viitorul Cluj) au fost convocaţi la echipa naţională Under 16, care va participa la un turneu internaţional în Macedonia. Ambii jucători au avut parte în 2017 de solicitări pentru diverse acţiuni ale lotului „tricolor”, începând de la stagiul centralizat de la Mogoşoaia, partidele amicale cu Italia, sau turneele din Cipru sau Olanda. În perioada 19-23 aprilie, reprezentativa formată din juniori născuți în anul 2001 va disputa trei jocuri în cadrul Turneului de Dezvoltare UEFA de la Skopje. “Tricolorii” pregătiți de Sorin Colceag au debutat ieri, 19 aprilie, contra Israelului, urmând să întâlnească Macedonia, 21 aprilie, ora 15.30, respectiv Liechtenstein, 23 aprilie, ora 12.00. Andrei Mărginean (CS Zlatna), după ce va reveni de la reprezentativa de juniori a României, va pleca în cursul săptămânii viitoare, timp de 10 zile, la Manchester, pentru o perioadă de pregătire la academia celebrului club englez.

Lotul selecționatei U16 pentru Turneul de Dezvoltare UEFA este următorul: *portari: Alexandru Șerban (Academia Gheorghe Hagi), Răzvan Ducan (Tricolor 11 Buzău/ CS Unirea Petrolul Videle); *fundași: Alex Georgescu (Academia Gheorghe Hagi), Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui), Andreş Dumitrescu (FC Pitești 2008), Radu Zamfir (Dinamo), Radu Drăgușin (Atletico Regal Sport), Ovidiu Costache (Petrosport Ploiești), Deniz Giafer (Dinamo); *mijlocași: Andrei Mitran (Dinamo), Constantin Albu (Academia “Gică Popescu”), Aurel June (Sporting Juniorul Vaslui), Andrei Mărginean (CS Zlatna), Andrei Băltățeanu (SCM Pitești), Claudiu Stan (Dinamo), Mihai Nițescu (Petrosport Ploiești), Raul Șteau (Tricolor 11 Deva/ Viitorul Cluj); *atacanți: Daniel Toma (Dunărea Călărași), Luis Nițu (CSŞ Slatina), Alexandru Dumitru (Atletico Madrid).

Reprezentativa tricoloră alcătuită din jucători născuți începând cu 1 ianuarie 2001 se pregătește pentru primele meciuri oficiale, pe care le va disputa în turul inaugural din preliminariile Campionatului European pentru juniori Under 17 din Anglia 2018. În perioada 23-29 octombrie 2017, România va fi gazda unei grupe în care adversarele vor fi Lituania, Luxemburg și Austria. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cele mai bune patru dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în cele 13 serii din prima fază se vor califica în ultima fază (turul de elită).

Sursa: www.frf.ro

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea