Rămâi conectat

Sport

FOTO: albaiulianul Nicolae Stanciu, cel mai bun fotbalist român din 2022!!! Onoare pentru Alba în ancheta GSP

Dan HENEGAR

Publicat

în

Albaiulianul Nicolae Stanciu (29 de ani, Wuhan Three Towns/ Slavia Praga) a fost desemnat cel mai bun fotbalist român al anului 2022, în tradiționala anchetă a Gazetei Sporturilor, ajunsă la a 57-a ediție, în topul celor mai buni fotbaliști români din acest an.

Este cel mai importat trofeu din toate timpurile pentru fotbalul din Alba și Nicolae Stanciu.

*Nicolae Stanciu: „O mândrie și o onoare”

„Sunt mândru și onorat în același timp să câștig acest trofeu. Este o onoare imensă să fiu desemnat fotbalistul anului, visam ca într-o zi ca numele meu să fie pe trofeu. Și mi-aș dori să închei acest an cu un titlu de campion‘, a transmis, din China, Nicolae Stanciu, prin intermediul Gazetei Sporturilor.

Pe podium au mai urcat Florin Tănase (ex-FCSB) și Ciprian Deac (CFR Cluj)

Trasferat la începutul anului în China, la Wuhan Three Towns, pentru care în acest sezon a marcat 8 goluri și a semnat tot atâtea pase decisive în 20 de partide, ex-uniristul este dorit înapoi în Cehia de Slavia Praga, fosta sa echipă. Are șansa să devină campion în China, respectiv să câștige titlul în 4 țări diferite, România, Belgia și Cehia

Jucătorul descoperit de Alexandru Kalanyos a deslușit tainele “sportului rege” la Unirea Alba Iulia și a împlinit 29 de ani în 7 mai.

Stanciu a fost, în 2016, primul jucător din Alba prezent la un turneu final, la Europeanul din Franța și totodată primul jucător din județ care a purtat banderola de căpitan de echipă al primei reprezentative (56 de meciuri și 11 reușite).

2021 a fost al treilea an la rând în care ex-uniristul a terminat pe poziția a 3-a (chiar dacă la egalitate cu locul 2, Ianis Hagi, laureat fiind Florin Niță), în 2020 fiind devansat de Denis Man (Parma, în Serie B) și Ciprian Deac (CFR Cluj), iar în 2019 de Ionuț Radu (Genoa) și George Pușcaș (Inter Milano). În 2016, fotbalistul originar din Craiva s-a situat pe locul secund, după Denis Alibec, devansându-l pe R. Marin.

Foto: Gazeta Sporturilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea