FOTO: Albaiulian ”țepuit” de un comerciant ambulant. A cumpărat un telefon mobil și s-a ales cu… o bucată de gresie.

Telefonul de ultimă generaţie pe care l-a primit un albaiulian de la un comerciant ambulant, în schimbul unei sume modeste, s-a dovedit a fi o bucată de gresie. Din fericire, “ţeparul ” a fost identificat de jandarmi şi riscă să fie cercetat penal.

teapa telefon mobilO tranzacţie care părea foarte profitabilă s-a dovedit un mare fiasco pentru un bărbat din Alba Iulia. Aflat la sfârşitul săptămânii trecute în faţa unui local situat pe Bulevardul Transilvaniei din municipiul reşedinţă de judeţ, a fost abordat de un necunoscut şi întrebat dacă doreşte să cumpere un telefon mobil. Cu toate că aparatul era de ultimă generaţie şi ofertantul dorea în schimbul lui doar o sumă derizorie, albaiulianul nu a bănuit că ar putea să fie înşelat şi s-a grăbit să achite preţul solicitat. Abia după plecarea în mare grabă a vânzătorului a verificat aparatul pe care l-a achiziţionat şi, în locul acestuia, în husa primită “ cadou”, a găsit o bucată de gresie.

ELIT

Imediat a sunat la 112, iar un echipaj de jandarmerie a răspuns prompt solicitării. Pornind de la semnalmentele oferite de păgubit, a fost căutat presupusul autor şi identificat în scurt timp. Se numeşte Mitică A., este în vârstă de 35 de ani şi locuieşte în municipiul Bucureşti. În cauză, jandarmii au întocmit un proces verbal de constatare care va fi înaintat Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru continuarea cercetărilor.

”Pentru prevenirea acestor situaţii, din nou atragem atenţia cetăţenilor să nu cumpere diverse produse oferite de comercianţii ambulanţi deoarece, deşi preţul poate fi atractiv, marfa are de cele mai multe ori o calitate îndoielnică, nu poate fi folosită conform destinaţiei şi chiar poate duce la apariţia unor îmbolnăviri sau accidentări. Mai mult, aşa cum am văzut şi din cazul de faţă, cumpărătorii pot fi victimele unor fapte de înşelăciune. Facem apel la cetăţeni să sesizeze la 112 actele de comerţ desfăşurate în afara cadrului legal şi îi asigurăm că vom acţiona prompt pentru identificarea vinovaţilor ori de câte ori vom fi solicitaţi”, transmite Cormin Jurcoveț, reprezentantul IJJ Alba. (Z.U.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...