Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Alba Iulia, un oraş cochet, viu şi colorat. Primăvara înviorează şi înveseleşte cea de-a „doua capitală”. „Timp frumos, bine-ai venit!”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primavara la Alba Iulia011A venit primăvara, cu alaiul ei de flori! După îndelungi aşteptări, cu vreme posomorâtă, frig şi ploi, albaiulienii au parte, putem spune în sfârşit, de primăvară. Natura s-a trezit de-a dreptul la viaţă iar oraşul a prins culoare, la propriu. „Înveselit”  de arbuştii şi florile de primăvară de pe alei, rondouri, bulevarde şi parcuri, micuţul nostru oraş multimilenar, şters acum de colbul timpului, se prezintă tot mai cochet şi pare mai viu, mai colorat ca niciodată.  Parcă şi oamenii au „întinerit”, sunt mai vioi, mai zâmbitori, mai cu poftă de viaţă. Chiar şi păsările şi alte vietăţi care s-au trezit din somnul hibernal dau „o stare de spirit” veselă oraşului.

E început de aprilie, zilele sunt tot mai lungi, mai calde şi mai frumoase. Iar primăvara a luat avânt şi parcă “dansează” la Alba Iulia, în rochiţa ei de flori. Primavara la Alba Iulia039Panseluţe, lalele, viorele şi multe alte flori de primăvară dar şi pomii înfloriţi “luminează” oraşul prin paleta culorilor şi gingăşia lor. Nuanţe de alb, galben, mov, şi roz dau o stare de veselie şi o delicată mireasmă, spre bucuria tuturor albaiulienilor care “bat” oraşul la pas sau chiar şi cu maşina.

Şi la casele oamenilor grădinile sunt frumos amenajate cu flori, iar crengile pomilor dau afară din curte, încercând parcă “să facă cu mâna” trecătorilor, încărcate de flori.

Primavara la Alba Iulia004O stare de linişte şi veselie aduc de asemenea „concertele” păsărelelor care se desfăşoară în voie, ca şi când întreaga natură le-ar fi spectator.

Şi pentru a vă încălzi şi încânta puţin mai mult sufletele,  în final vă ofer frumoasele versuri ale lui Vasile Alecsandri din poezia Primăvara.

A trecut iarna geroasă

Câmpul iată-l înverzit
Rândunica cea voioasă
La noi iarăşi a sosit
Dintr-o creang
ă-n alta zboară
Sturzul galben aurit
Salutare primăvară,
Timp frumos bine-ai venit!
Turturele se-ngână

Mii de fluturi vezi zburând
Şi pe harnica albină
Din flori miere adunând
Cântă cucu-n dumbrăvioară
Pe copacul înflorit
Salutare primăvară!

Timp frumos, bine-ai venit!

Vă prezentăm mai jos doar câteva imagini „colorate”  de primăvară din oraşul Alba Iulia:

[nggallery id=1400]

FOTO: Ziarul Unirea, Romulus Oprişcan şi Alessia Marinescu

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea