Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Alba Iulia s-a înfrăţit cu municipiul Lanzhou din China. Ce prevede acordul de colaborare

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Delegaţia din Republică Populară Chineză din municipiul Lanzhou a venit la Alba Iulia pentru a sărbătorii Ziua Naţională a României şi pentru a semna un protocol de înfrăţire cu oraşul Alba Iulia, care a avut loc astăzi, la ora 12.00, la Sala Unirii din municipiul reşedinţă de judeţ. Delegaţia chineză susţine cooperarea dintre România şi China şi spune că între cele două municipii va avea loc o bună cooperare în domeniul educaţional, cultural şi economic.

Acest acord a fost reînnoit, în spiritul unei bune cooperări, iar primarul Mircea Hava ne-a asigurat că protocolul de colaborare nu va rămâne doar pe hârtie.

Primele trei articole ale acordului de înfrăţire prevăd:

Articolul 1: Părţile vor dezvolta relaţii de colaborare potrivit competenţelor de care dispun şi în conformitate cu legislaţia în vigoare statelor lor.

Articolul 2: Cooperarea va consta în schimbul de informaţii şi experienţă, realizarea de proiecte sau programe comune în următoarele domenii administraţie publică locală, urbanism, mediu, educaţie, ştiinţă, tehnologie, sănătate, cultură sport.

Articolul 3: Prezentul acord se încheie pe o perioadă de 5 ani cu posibilitatea prelungirii automate în perioade similare dacă nici una din părţi nu îl va denunţa.

Acordul poate fi denunţat de oricare din părţi şi a intrat în vigoare la data semnării, putând fi modificat prin acordul scris al părţilor. Protocolul nu reprezintă tratat în dreptul internaţional public.

Primarul Mircea Hava a spus că relaţiile dintre românii din Alba Iulia şi cei din municipiul Lanzhou nu sunt doar la nivelul vorbelor, oameni din administraţie au avut ocazia de a studia şi de a se forma în China.

La semnarea acordului au participat politicieni din administraţia locală şi judeţeană, iar la sfârşit, în cinstea aceste colaborări au servit un pahar de şampanie.

[nggallery id=804]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea