Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, ALBA IULIA Elis Pavaje a demarat lucrările doar la unul din cele 5 giratorii. Licitația, câștigată acum 3 luni. Termen de finalizare, 6 luni

Dragoş Suciu

Publicat

în

Firma Elis Pavaje a câștigat, în luna septembrie 2014, licitația lansată de Primăria Alba Iulia pentru construirea a cinci sensuri giratorii. Contractul încheiat are o valoare de 1.245.622 de lei fără TVA (cu 3.605 lei mai puțin decât valoarea estimată), iar termenul de execuție este de 6 luni.

giratorii Alba Iulia01După mai bine de trei luni, unul dintre ele, cel de la intersecția Bulevardului Revoluției 1989 cu strada Vasile Goldiș, este aproape finalizat. Are o înălțime de aproximativ 50 de centimetri, iar în spațiul din interior, la fel ca și la celelalte giratorii din municipiu, ar urma să fie plantate flori.

Bulevardul Revoluției este cunoscut ca fiind unul din cele mai aglomerate din Alba Iulia, giratoriul fiind creat pentru fluidizarea traficului. Pe același Bulevard, ar urma să fie construite alte două sensuri giratorii, unde acum se află semafoare: la intersecția cu strada Cloșca (zona Colegiului Militar), respectiv la intersecția cu strada Moților (zona Stadionului Cetate). Este posibil ca semafoarele să funcționeze și după construirea giratoriilor (modelul din zona pieței agroalimentare de pe același bulevard). Celelalte două giratorii vor fi construite la intersecția Bulevardul Încoronării cu strada O. Goga (în zona Cimitirului Eroilor) și intersecția Bd. Încoronării cu Bd. Ferdinand (în zona gării). Lucrările pentru acestea vor fi demarate în 2015.

La această licitație au participat doi ofertanți, unul fiind descalificat.

Reamintim că tot în urma câștigării unei licitații, firma Elis Pavaje a mai construit, în anul 2011, 4 sensuri giratorii în municipiul Alba Iulia, valoarea contractului în acest caz fiind de 626.188 de lei.

[nggallery id=2838]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT în Alba Iulia: Un autoturism ar fi avariat o țeavă de gaz, pe strada Orhideelor Un accident rutier a avut loc vineri dimineața, în jurul orei 9.00, în Alba Iulia, pe strada Orhideelor. O mașină ar fi avariat o țeavă de gaz. Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine cu o autospecială de stingere cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea