Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Alba Iulia a intrat în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Mii de beculețe luminează feeric Orașul Marii Uniri de Ziua Națională

Dragoş Suciu

Publicat

în

Mii de beculețe care împodobesc Alba Iulia, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, s-au aprins feeric, miercuri seara, cu o zi înaintea sărbătoririi Zilei Naționale a României.

alba-iulia-luminata01Municipiul Alba Iulia este frumos împodobit, fiind pregătit să primească turiștii care vor să sărbătorească Ziua Națională în Orașul Unirii, la 98 de ani de la semnarea celui mai mare act de voință al românilor.

Pe podurile din cetate au fost montate tuneluri de lumini, copacii din parcul Unirii au fost ”îmbrăcați” în luminițe, iar pe stâlpii de pe arterele principale au fost montate decoraţiuni luminoase.

Atmosfera de sărbătoare a cuprins cea mai mare Cetate din Europa Centrală și de Sud-Est – Cetatea Alba Carolina. La fel ca și anul trecut, sunt montate luminițele ornamentale sub forma Cetății de tip Vauban, o stea, cu șapte colțuri. Acestea sunt de diferite dimensiuni, mici și mari, fiind amplasate sub felinarele destinate iluminatului public, respectiv la Poarta I a Cetății și în Parcul Unirii.

Totodată, au fost montate instalații ornamentale cu cifra 301 – vârsta ”împlinită”, în 2016, de Cetatea de tip Vauban.

De 1 Decembrie la Alba Iulia va concerta Andra și Zdob&Zdub, iar seara se va încheia cu un spectacol de artificii, denumit ”Emotion Romania”, care va începe la ora 22.00. Potrivit firmei care organizează show-ul, acesta va avea un concept unicat. Structurile pirotehnice vor fi folosite în premieră în România, spectacolul va avea viziune 3D, iar pe cer va fi văzută cea mai mare inimă proiectată vreodată în România în cadrul unui astfel de show.

Parcul Sărbătorilor de Iarnă din Cetatea Alba Carolina urmează să se deschidă la începutul lunii decembrie. La fel ca și anul trecut, va fi amenajat în Piața Cetății din Alba Iulia, unde va fi amplasat și ”pavilionul de lumină”. Acesta este după modelul celui de la Sibiu și are o formă poligonală regulată, cu înălţime de 12 metri, respectiv 4,5 – 6 metri a stâlpilor periferici şi nu va fi acoperit. Suprafaţa pe care va fi construit este de 1063,5 mp.

[nggallery id=3083]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea