Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Alba Golf Challenge PRO-AM, o competiţie unică în România a debutat la Clubul „Paul Tomiţa” din Pianu de Jos

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 

Cei mai buni jucători din lumea golfului românesc concurează alături de profesionişti de peste hotare ai acestui sport, cu ocazia Alba Golf Challenge PRO-AM, turneu care are loc în zilele de 10 şi 11 mai pe terenul clubului de golf „Paul Tomiţa” din Pianu de Jos. Turneul a început vineri dumineaţa, va continua sâmbătă, 11 mai, de la ora 9.00, pentru ca la ora 18.00 să fie prevăzută festivitatea de premiere, premiile financiare puse la bătaie fiind unele substanţiale, un total de 13.200 euro.

Organizată de Consiliul Judeţean Alba, în parteneriat cu Roşia Montană Gold Corporation, Alba Golf Challenge rămâne, la a noua ediţie şi a doua în formula PRO-AM, singura competiţie oficială din România în care membrii cluburilor de golf din ţară au oportunitatea să intre pe teren în echipă cu jucători profesionişti, pentru care acest sport este nu doar o ocupaţie permanentă, ci un adevărat stil de viaţă. Turneul se desfăşoară după toate uzanţele marilor competiţii internaţionale de profil; participanţii vor concura atât pentru premii în bani, cât şi pentru trofee de argint, acestea din urmă fiind oferite atât profesioniştilor, cât şi jucătorului amator care ocupă locul întâi. El va primi un trofeu de argint pe care îl poate păstra un an, înainte de a-şi apăra din nou şansa la Alba; dar cel care câştigă trei ani la rând competiţia va putea deţine trofeul definitiv, aşa cum deja a reuşit tânărul Laurenţiu Coman.

La ediţia din acest an a Alba Golf Challenge s-au înscris 80 de jucători din România (20 de echipe) şi din străinătate, care vor avea prilejul să descopere terenul clubului „Paul Tomiţa”, dar şi atracţiile turistice şi evenimentele care au loc în regiune în acest an. Un eveniment de tradiţie, organizat de Consiliul Judeţean Alba încă din 2005, Alba Golf Challenge a făcut un pas înainte în 2012, când prin parteneriatul cu Roşia Montană Gold Corporation s-a desfăşurat pentru prima dată în formula PRO-AM, implicând jucători profesionişti alături de cei amatori, înregistraţi la cluburile de golf. Roşia Montană Gold Corporation investeşte în sport în cadrul programului „Aur pentru România”, la baza căruia stă credinţa că sportul este un motor al performanţei şi al fair-play-ului la nivel individual, dar și un catalizator al dezvoltării economice. Până în prezent, compania a încheiat parteneriate în ramuri precum rugby, fotbal şi baschet.

Alba Golf Challenge, ediţia a 8-a, primul turneu internaţional Pro-Am din România, un eveniment de seamă organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Roşia Montană Gold Corporation la Clubul “Paul Tomiţă” din Pianu de Jos, a fost câştigat de italianul Roberto Paolillo la profesionişti, respectiv Laurenţiu Coman la amatori.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Cioară (Industria Galda), gol în „tricolor” la o acțiune de selecție | Patru jucători din Alba, la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Atacantul Alexandru Cioară (Industria Galda de Jos) a marcat un gol în „tricolor” la o acțiune disputată la Mogoșoaia a selecționatei de fotbal amator a României. Pe lângă vârful divizionarei terțe au mai participat Juncan (Industria Galda), și alți doi jucători din Alba Cl. Marcu (Gloria Geoagiu) și Bistraie (Șoimul Băița), absentând din motive medicale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea