Rămâi conectat

Sport

FOTO: Aiudeanca Bianca Ioana Valc (CSŞ Blaj), campioană naţională la cros | Echipa CSO Cugir, medalie de bronz la juniori 3

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent, la Botoşani s-au desfăşurat  Campionatele Naţionale de cros, pentru juniori 2 şi 3, copii 1, 2 şi 3, finală la care au participat 545 de atleţi (262 la masculin şi 283 la feminin), legitimaţi la 80 de cluburi din ţară, între care CSŞ Blaj, Clubul Orăşenesc Cugir, LPS Alba Iulia şi CS Unirea Alba Iulia.

Dintre competitorii ce au reprezentat judeţul Alba, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Bianca Ioana Valc (CSŞ Blaj), care a cucerit medalia de aur la copii 3, iar echipa Clubului Orăşenesc Cugir a terminat pe ultima treaptă a podiumului la juniori 3. Menţionăm că, din luna februarie CSŞ Aiud a fost afiliat la CSŞ Blaj, talentata alergătoare fiind din Aiud şi pregătită de Ioana Bozdog. În vârstă de 9 ani şi debutantă la o competiţie de o asemenea anvergură, Bianca Ioana Valc a concurat pe distanţa de un kilometru şi a devenit campioană naţională în proba feminină rezervată copiilor 3. „Acest rezultat reprezintă o surpriză uriaşă şi pentru mine, nu-mi venea să cred când o vedeam pe Bianca îndreptându-se spre linia de sosire. Este o performanţă remarcabilă, în condiţiile în care a început să practice atletismul cam de un an, descoperind-o întâmplător, pe când eram la cumpărături, într-un magazin”, a povestit antrenoarea Ioana Bozdog (CSŞ Aiud).

Alţi doi atleţi aiudeni, Eduard Bîrzog şi Cătălin Cheşcheş (pregătiţi de Ioana Bozdog) au contribuit la medalia de bronz adjudecată în concursul pe echipe al juniorilor 3 de Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir, pe distanţa de 4 kilometri. În componenţa Bîrzoc (locul 12 la individual), Cheşcheş (locul 27), Paul Paraschiv (locul 7), Ionică Uritoiu (locul 21) şi Mihai Cugerean (locul 30), echipa CSO Cugir (antrenor Gheorghe Hăprian) a terminat pe ultima treaptă a podiumului (cu 76 de puncte), fiind devansată de LPS Buzău (62 de puncte) şi LPS Botoşani (72 de puncte).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea