FOTO: Aiudeanca Bianca Ioana Valc (CSŞ Blaj), campioană naţională la cros | Echipa CSO Cugir, medalie de bronz la juniori 3

Paul Voicu - Primar 2020

Recent, la Botoşani s-au desfăşurat  Campionatele Naţionale de cros, pentru juniori 2 şi 3, copii 1, 2 şi 3, finală la care au participat 545 de atleţi (262 la masculin şi 283 la feminin), legitimaţi la 80 de cluburi din ţară, între care CSŞ Blaj, Clubul Orăşenesc Cugir, LPS Alba Iulia şi CS Unirea Alba Iulia.

Dintre competitorii ce au reprezentat judeţul Alba, cel mai bun rezultat a fost obţinut de Bianca Ioana Valc (CSŞ Blaj), care a cucerit medalia de aur la copii 3, iar echipa Clubului Orăşenesc Cugir a terminat pe ultima treaptă a podiumului la juniori 3. Menţionăm că, din luna februarie CSŞ Aiud a fost afiliat la CSŞ Blaj, talentata alergătoare fiind din Aiud şi pregătită de Ioana Bozdog. În vârstă de 9 ani şi debutantă la o competiţie de o asemenea anvergură, Bianca Ioana Valc a concurat pe distanţa de un kilometru şi a devenit campioană naţională în proba feminină rezervată copiilor 3. „Acest rezultat reprezintă o surpriză uriaşă şi pentru mine, nu-mi venea să cred când o vedeam pe Bianca îndreptându-se spre linia de sosire. Este o performanţă remarcabilă, în condiţiile în care a început să practice atletismul cam de un an, descoperind-o întâmplător, pe când eram la cumpărături, într-un magazin”, a povestit antrenoarea Ioana Bozdog (CSŞ Aiud).

ELIT

Alţi doi atleţi aiudeni, Eduard Bîrzog şi Cătălin Cheşcheş (pregătiţi de Ioana Bozdog) au contribuit la medalia de bronz adjudecată în concursul pe echipe al juniorilor 3 de Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir, pe distanţa de 4 kilometri. În componenţa Bîrzoc (locul 12 la individual), Cheşcheş (locul 27), Paul Paraschiv (locul 7), Ionică Uritoiu (locul 21) şi Mihai Cugerean (locul 30), echipa CSO Cugir (antrenor Gheorghe Hăprian) a terminat pe ultima treaptă a podiumului (cu 76 de puncte), fiind devansată de LPS Buzău (62 de puncte) şi LPS Botoşani (72 de puncte).

Mihail David - 2020
Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...