Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Activitate informativ preventivă desfăşurată de jandarmii din Alba la Şcoala Gimnazială “I.M. Moldovan” din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Reprezentanții Jandarmeriei Alba au fost miercuri, 3 martie, oaspeţii elevilor care învaţă la Şcoala Gimnazială “ I.M. Moldovan” – Blaj. Aşa cum ne-au obişnuit, jandarmii au adus în atenţia elevilor principalele genuri de fapte cu caracter infracţional sau contravenţional comise în incinta şi în zona adiacentă instituţiilor şcolare, cauzele care favorizează producerea acestora şi care sunt pedepsele prevăzute de lege în astfel de situații.

activitate jandarmiDe asemenea, alte teme de discuţie au punctat aspecte legislative cu privire la atribuţiile Jandarmeriei Alba, prevederile actelor normative cu aplicabilitate în domeniul ordinii publice, prevenirea delincvenţei juvenile şi absenteismului şcolar. La sfârşitul întâlnirii prezenţa unui “mascat” a captivat audienţa, majoritatea copiilor exprimându-şi dorinţa de a deveni jandarmi.

”Aceste activităţi informativ preventive desfăşurate de jandarmi urmăresc în primul rând reducerea violenţei şcolare, pregătirea anti-victimală şi anti-infracţională a elevilor, dar şi apropierea de aceştia şi încurajarea dialogului în vederea identificării problemelor cu care se confruntă. În îndeplinirea acestui deziderat, întâlnirea s-a desfăşurat într-un mod relaxat, copiii fiind încurajaţi să pună întrebări şi să participe la discuţii. Consecinţa a fost că audienţa  a participat activ la dezbatere şi a avut multe nelămuriri la care a primit răspunsul, interactivitate care a condus la o bună înţelegere a celor expuse”, precizează Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba. (Z.U.)

[nggallery id=1712]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea