Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| ACCIDENT MORTAL pe DN14 B, lângă Valea Lungă, provocat la o viteză de doar 46 km/h. Ce pedeapsă a primit șoferul vinovat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

ACCIDENT MORTAL pe DN14 B, lângă Valea Lungă, provocat la o viteză de doar 46 km/h. Ce pedeapsă a primit șoferul vinovat

Un șofer a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a intrat cu mașina pe contransens și a provocat un accident soldat cu un deces și trei răniți grav. Mașina acestuia avea în momentul impactului 46 km/h.

Judecătoria Blaj a pronunțat recent prima hotărâre în dosarul penal rezultat în urma accidentului ce a avut loc în februarie 2019, pe DN14 B, în zona localității Valea Lungă din Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un șofer, acum în vârstă de 48 de ani, a intrat cu mașina pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism venit din sens opus. În urma accidentului a rezultat rănirea a patru persoane, printre care și una în vârstă de 85 de ani, care a decedat în aceeași zi la spital. Celelalte trei persoane au fost rănite grav și au avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale fiecare.

Pe segmentul de drum exista marcaj longitudinal cu linie discontinuă, care separa cele două sensuri de mers, partea carosabilă era uscată, iar vizibilitatea era bună.

Potrivit unei expertize, în momentul impactului, viteza probabilă a autoturismului condus de inculpat a fost de 46 km/h, iar viteza probabilă a autoturismului care circula din sens opus a fost de 66 km/h. Expertiza a mai stabilit că viteza inițială de deplasare, probabilă, a autoturismului condus de șoferul vinovat, a fost de 90 km/h.

Permisul șoferului vinovat, anulat de instanță

„Nici inculpatul și nici persoana vătămată nu puteau evita în condițiile date producerea accidentului. Inculpatul putea preveni producerea accidentului, dacă ar fi circulat pe partea dreaptă a drumului public, fără a depăși axul longitudinal al acestuia”, se mai precizează în documentul citat, potrivit hotărârii instanței, din 4 august 2022.

„Fapta cercetată este tipică sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, elementul material constând în acţiunea inculpatului de a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar”, se mai susține în hotărâre.

Magistratul a decis, în final, să îl condamne pe șofer la 2 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare, pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Aceasta, ”ținând cont de faptul că a recunoscut învinuirea aşa cum i s-a adus prin actul de sesizare, că nu a mai fost condamnat anterior, nefiind sancţionat nici măcar administrativ, că este angajat în muncă, cu o bună conduită socială, dar și de faptul că, în urma faptei sale, o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte trei persoane au fost vătămate grav”.

Pedeapsa a fost suspendată, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani. În această perioadă, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria municipiului Blaj sau Primăria Valea Lungă pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Instanța a mai decis să anuleze permisul de conducere al acestuia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Video | Nicolae Furdui Iancu, o viață închinată cântecului popular, ANIVERSAT la 45 de ani de carieră! Nicolae Furdui Iancu își aniversează 45 de ani de la începutul carierei sale, în seara de Paște, 5 mai, la TVR 1. Cântece, dansuri și multe surprize, atât pentru artist cât și pentru public urmează să fie prezentate […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea