FOTO: Absorbția fondurilor europene analizată la Primăria Alba Iulia cu reprezentanți ai Comisiei Europene – Unitatea pentru România

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Absorbția fondurilor europene la nivel local a fost analizată, miercuri, la Primăria Alba Iulia, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanți ai Comisiei Europene – Unitatea pentru România.

Oaspeții municipalității au fost Carsten Rasmussen, seful Unității pentru România în cadrul DG Regio, Iulia Șerban manager POR Unitatea pentru România, Koen Delanghe manager Program POR, Valentin Cornilă-Director General Autoritatea de Management a POR 2014-2020 și Simion Crețu – Director ADR Centru.

USR - Alegeri parlamentare 2020

”Nu ne-am întâlnit pentru a primi o diplomă sau un certificat de calitate, pentru că Alba Iulia a arătat de mult că știe și poate. În analiza de azi căutam greșelile trecutului, limpezim prezentul și ne asigurăm viitorul banilor europeni. Am pus pe tapet realitatea, fără a o înăspri și fără a o îndulci, exact așa cum am trait-o în alocarea bugetară 2007-2013. Am ridicat problema corecțiilor rezultate din gândirea incertă a unui sistem viciat, cu reguli aberant aplicate când dupa lespezi de maculatură ești penalizat că ai greșit o semnătura. E discuția din spatele frământărilor, pentru că banii europeni nu vin ca pe fuior, constant și încetișor. Dincolo de aprecierea domnului Rasmussen, analizăm ce ajustări se pot face la strategii, odată cu publicarea ghidurilor pe Axa 4 din POR. Probabil, din nou, din Alba Iulia vor pleca cele mai bune sugestii pentru a ușura munca tuturor cu fonduri europene între 2014-2020. De altfel, acesta este obiectivul nostru: relația cu auditul și ANAP. Urmează și vizita în Cetate, iar mâine vom concluziona”, a scris primarul Mircea Hava pe pagina sa de socializare.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Acesta a menționat că, în cadrul întâlnirii, Carsten Rasmussen a declarat: „Vrem ca Alba Iulia să fie un model ce va fi replicat la nivel de țară. Ne place ce faceți, mai ales în contextul dificil în care ne aflăm cu absorbția”.

Oficialii de la Uniunea Europeană se află la Alba Iulia pentru a participa la Comitetul de Monitorizare POR, care va avea loc joi.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419