Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: A început Marea Anvelopare, la Alba Iulia. Trei blocuri de pe Bulevardul Transilvaniei vor fi ”îmbrăcate” cu bani europeni și de la primărie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia se lucrează la foc continuu pentru finalizarea reabilitării termice a primului dintre cele trei blocuri ce vor beneficia astfel de straie noi, finanțate din bugetul Programului Operaţional Regional 2007-2013 și derulat la nivel regional de ADR Centru, în cadrul Domeniului major de intervenţie 1.2 – Sprijinirea investițiilor în eficiență energetică a blocurilor de locuințe.

anvelopare bloc bulevardul transivlanieiPrin semnarea contractului de finanțare nr. 4679, s-a aprobat derularea proiectului prin care Uniunea Europeană se angajează cu 60 la sută din costul lucrărilor de execuție, restul de 40 la sută revenind Primăriei Alba Iulia și asociațiilor de proprietari, în cuantum egal, de 20 la sută fiecare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Un număr de 264 de apartamente din blocurile 16, 18 și 20 vor beneficia de lucrările prevăzute: izolarea termică a părților opace (placarea cu polistiren), înlocuirea tâmplăriei exterioare, termo-hidroizolarea acoperișului tip terasă și izolarea termică a planșeelor peste ultimul nivel, acolo unde există acoperiș în șarpantă, izolarea termică a planșeului peste subsol, termoizolarea soclului și realizarea trotuarului de gardă.

Contractul de execuție a fost atribuit asocierii dintre SC Transilvania Prest Solution SRL – Bistra și SC Casa Luc SRL – Sebeș. Lucrările au demarat pe data de 16 martie, cu o perioadă de execuție de 5 luni.

”Dincolo de priceperea celor care vor lucra efectiv, îmi doresc ca fiecare cetățean, proprietar al unuia dintre apartamentele pe care le anvelopăm, să fie atent și interesat de ceea ce se întâmplă. Îmi exprim regretul față de disconfortul temporar și vă asigur că vom monitoriza împreună derularea și calitatea lucrărilor”, spune Mircea Hava, edilul Albei Iulia, în scrisoarea pe care fiecare beneficiar al lucrării a găsit-o până la această dată în poștă.

Pentru a avea un dialog mai bun pe perioada desfășurării acestui mare șantier, administrația locală a hotărât să le pună acestora la dispoziție un număr de telefon și o adresă de e-mail prin care să poată păstra legătura: 0372586448 – [email protected] / Dispecerat Alba Iulia – 0258.819. 462.

Edilul orașului, Mircea Hava, a declarat într-o emisiune la Radio Unirea FM că una dintre prioritățile Primăriei Alba Iulia, în ce privesc proiectele europene pe Porgramul 2014-2020, pe lângă Palatul Principilor, o va constitui și anveloparea blocurilor din Alba Iulia.

[nggallery id=370]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea