Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| A început demontarea vechilor stâlpi de iluminat din rețeaua publică a orașului Cugir: Cinci străzi râmân fără curent stradal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A început demontarea vechilor stâlpi de iluminat din rețeaua publică a orașului Cugir: Cinci străzi râmân fără curent stradal

Zilele acestea se lucrează pe străzile M. Viteazu, I.B. Deleanu, Stadionului, Victoriei din Cugir și Principală din Vinerea unde sunt dați jos toți stâlpii care alcătuiau vechea rețea publică de iluminat.

Sunt primele străzi care se pregătesc să treacă la noul sistem de iluminat modern, inteligent și eficient, pentru care a fost executată o nouă rețea subterană, cu stâlpi de iluminat echipați cu corpuri LED și panouri fotovoltaice.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pe perioada executării lucrărilor de demontare, cetățenii sunt atenționați că iluminatul public nu va funcționa.

Reamintim ca la Cugir se află în implementare proiectul „Eficientizarea sistemului de iluminat public”, în valoarea de aporoximativ 8 milioane de lei. În baza acestuia, se montează 766 stâlpi de iluminat și 780 corpuri de iluminat LED cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, care vor fi controlate individual printr-un sistem de telegestiune. Practic, fiecare corp de iluminat va putea fi pornit sau oprit, i se va regla intensitatea luminoasă conform unor programe prestabilite și a unor senzori.
Prin acest sistem și prin trecerea de la lămpile cu sodiu, la corpurile LED, se preconizează o economisire de până la 70% pin reducerea consumului de curent. In plus, pe toate străzile vizate de proiect, cablurile de iluminat sunt introduse subteran.

În total 36 de străzi vor beneficia de noul sistem:

Orașul Cugir- Str. Nicolae Bălcescu, Str. Carpați, Str. Constructorul, Str. I.Creangă, str. I.B. Deleanu, Str. Griviței, Str. Horea, Str. Al. Sahia, Str. Stadionului, Str. Tineretului, Str. Victoriei, Str. Trandafirilor, Str.Rozelor, Str. Răul Mic, Str. 1 Decembrie 1918, Str. 21 Decembrie 1989 , Str. Serelor, Str. Dealului, Str. S.Bărnuțiu, Str. M. Eminescu, Str. Livezii, Str. M. Viteazul, Str. Pârâului, Str. Surianu, Str. Traian, Str. A. Vlaicu, Str. Nuferilor, Str. Dorului.

Localitatea Vinerea- Str. Principală, Str. Culturii, Str. Merilor, Str. Șantierului, Str. Tractoristului, Str. Zavoiului, Str. Vadului, Str. Morilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir

Unirea Ziarul

Publicat

în

Oferte din SUA și Franța pentru creșterea capacității de producție a muniției de tip NATO la UM Cugir România face pași timizi pentru a crește producția de muniție de tip NATO. Cererea pe piața internațională a crescut semnificativ după invazia Rusiei în Ucraina, dar sunt cereri și la nivelul Armatei Române. Una dintre cele mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea