Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

FOTO| A început amenajarea sensurilor giratorii din Cugir. La Vinerea, continuă modernizarea infrastructurii rutiere pe tronsonul II

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A început amenajarea sensurilor giratorii pe strada Victoriei din Cugir. Modernizarea infrastructurii rutiere continuă și în Vinerea, pe strada Principală, tronsonul II.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Se lucrează la ultimele două, din cele 13 străzi cuprinse în cel mai complex proiect al orașului Cugir, „Reducerea emisiilor de carbon bazată pe PMUD”. Este vorba de principalele artere de circulație, străzile Victoriei din Cugir și Principală din Vinerea, care sunt legate între ele și prin care se face accesul în cele două localități. Sunt cele mai lungi străzi din rețeaua de trasport public, la nivelul cărora s-a intervenit etapizat din considerente ce țin de asigurarea circulației, dar și de multitudinea lucrărilor. Pe lângă modernizarea infrastructurii rutiere, au fost realizate lucrări de canalizație, de relocarea în subteran a rețelei electrice aeriene și de introducere a noii rețele de iluminat public (printr-un alt proiect european derulat simultan).

Primarul Adrian Teban a verificat în teren stadiul lucrărilor, împreună cu administratorul Public, Marius Jibotean și reprezentanții constructorului. Pe strada Victoriei a început amenajarea sensurilor giratorii, concomitent cu amenajarea trotuarelor și a pistelor de biciclete. Potrivit primarului, „vor fi amenajate cinci sensuri giratorii, cu scopul de a crește siguranţa traficului prin reorganizarea intersecţiilor în acele punctele de conflict şi zone cu risc ridicat pe care le-am identificat prin PMUD. Practic, ne dorim o infrastructură care să fie sigură și eficientă pentru toți participanții la trafic, fie că vorbim de șoferi, călătorii din transportul public, pietoni sau bicicliști.”

Sensurile giratorii sunt amenajate la intersecțiile străzii Victoriei cu: Centura ocolitoare Vinerea, str. Serelor, str. 1 Decembrie 1918, str. Doinei, str. Constructorului, str. Stadionului.

Pe strada Principală din Vinerea se lucrează pe tronsonul II, de la Monumentul Eroilor spre localitatea Cugir, tronson pe care s-au finalizat lucrările subterane, iar acum se amenajează trotuarele și pistele de biciclete. Pe tronsonul I, lucrările sunt mai avansate, aici fiind turnat deja primul strat de asfalt.

La nivelul celorlalte 11 străzi urmează a fi realizate marcaje, semnalizări rutiere și unele reparații necesare în urma montării noilor corpuri de iluminat public.

Reamintim că în baza proiectului „Reducerea emisiilor de carbon bazată pe PMUD” au fost deja achiziționate 6 autobuze hibrid, sistemele de e-ticketing, sistemul de monitorizare a traficului, 41 de stații de autobuz noi, iar în curs de achiziție sunt 70 de biciclete și 20 de porți pentru găzduirea lor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea