Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO| 25 de elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, cursanți ai taberei de literație Alfabetar organizată de Asociația pentru Valori în Educație

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO| 25 de elevi de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, cursanți ai taberei de literație Alfabetar organizată de Asociația pentru Valori în Educație

Abrud, 10 august 2023. Elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Abrud au participat în această vară la tabăra de literație Alfabetar.ro, organizată de Asociația pentru Valori în Educație (AVE), coordonator al platformei Alfabetar.ro, în colaborare cu InfinitEdu. În cadrul taberei, aplicând învățarea pe bază de proiect, copiii au folosit competențele de literație dezvoltate pe parcursul a patru ani, utilizând resurse disponibile pe platforma Alfabetar.ro.

Cei 25 de elevi au pornit de la o problemă reală pe care au identificat-o în comunitatea lor, respectiv nevoia de a avea în proximitate un spațiu de relaxare. Apoi copiii au căutat o soluție, explorând texte informative și literare cu metode specifice ariilor de intervenție ale literației, precum: vocabular, fluență, comprehensiune.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

,,Prin acest proiect ne-am dorit să arătăm că antrenamentul competențelor de literație susținut zi de zi duce la rezultate observabile: copiii înțeleg ceea ce citesc, gândesc critic și creativ și își exprimă opiniile cu argumente nuanțate”, (Daniela Stoicescu, profesor).

,,Este un sentiment extraordinar să fii într-o clasă în care elevii și profesorul construiesc împreună semnificații plecând de la text, fără teama de a da greș. Competența de literaţie se construiește în clasă și prin această țesătură de întrebări bine alese, corelații între text și experiențe personale care, împreună, creează sens”, Ivona Munteanu, profesor, coordonator de literație al AVE.

Proiectul în sine a constat în realizarea unei alei terapeutice în curtea Școlii Gimnaziale ,,Avram Iancu”, care va putea fi utilizată și după încheierea taberei, la ea având acces toți oamenii din comunitate.

Tabăra a fost oferită gratuit elevilor cu sprijinul BRD GROUPE SOCIETE GENERALE, BRD Asigurări de Viață, BRD Asset Management și Societe Generale Global Solution Centre, iar activitățile de învățare au fost filmate, urmând ca ele să devină exemple de bună practică pe platforma Alfabetar.ro. Platforma este disponibilă gratuit pentru orice instituție de învățământ din România și oferă resursele dezvoltate în acord cu programa școlară pentru evaluarea abilităților de scriere și citire ale elevilor.

Tabăra a fost un succes și pentru că a implicat un efort colectiv, la care au contribuit învățători din comunitate, Liliana Mursa, Mihaela Negru, voluntari de la liceul pedagogic local, reprezentanți ai Asociației InfinitEdu – Florentina Pufan, Daniela Stoicescu, Dragoș Sandu, de la Carpathians Lifestyle și echipa Alfabetar din partea AVE. De asemenea, construcția aleii a fost posibilă și cu implicarea întregii comunități locale – primar, părinți, alți profesori, astfel încât proiectul a fost un context de învățare autentică.

Despre Asociația pentru Valori în Educație

Asociația pentru Valori în Educație (AVE) este o organizație non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educațional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE dorește să transforme sistemul educațional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă și responsabilitatea. Detalii complete pot fi găsite pe site-ul https://ave-romania.ro/.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 28 de ani, din Blaj, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere. S-a ales cu dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânăr de 28 de ani, din Blaj, prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de conducere. S-a ales cu dosar penal Un tânăr de 28 de ani, din Blaj, a fost prins de polițiști în timp ce conducea o motocicletă neînmatriculată și fără a avea permis de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea