Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| 24 de elevi de la Liceul Teoretic „David Prodan” din Cugir au vizitat Oradea în prima săptămână a vacanței de primăvară: Au descoperit cultura și frumusețea Transilvanei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

24 de elevi de la Liceul Teoretic „David Prodan” din Cugir au vizitat Oradea în prima săptămână a vacanței de primăvară: Au descoperit cultura și frumusețea Transilvanei

Pentru că la Liceul Teoretic “DAVID PRODAN” Cugir educația nu se limitează doar la activități didactice, am decis să explorăm Oradea în prima săptămână a vacanței de primăvară. Astfel, 24 de elevi din clasa a XIa A însoțiți de profesor diriginte Bonța Marius și profesor Montanari Cristina au petrecut în perioada 18-21.04.2022 câteva zile minunate într-un centru istoric și cultural deosebit care îmbină armonios istorie și prezent.

Programul excursiei a însemnat două zile de vizite culturale și o zi de relaxare și divertisment. Astfel, experiența a debutat cu o după-amiază în centrul vechi al orașului unde elevii au admirat principalele monumente istorice: Turnul Primăriei, Piața Unirii, Casa Kovatsz, Magazinul de Sticlărie, Palatul Apollo, Palatul Episcopal Greco-Catolic, Palatul Moskovits Miksa și multe altele, care impresionează prin fațade deosebite și arhitectură cu gust. Seara a fost animată de ceva inedit, a fost pregătită din timp o petrecere surpriză pentru Raul, Rareș și Robert care au împlinit 18 ani. Colegii le-au comandat un tort imens, pe care l-au împărțit frățește în aplauze și urări sărbătorindu-le astfel ziua de naștere într-un mod special, departe de casă dar cu mulți prieteni, moment care cu siguranță nu va fi uitat ușor de niciunul.

A doua zi a fost destinată relaxării și distracției la Aqua Park Nymphea, un loc deosebit de curat și de plăcut unde topoganele piscinelor au fost atracția principală. Cina a avut loc pe Dealul Ciuperca la un restaurant cu panoramă superbă asupra întregului oraș.

Ultima zi a fost și cea mai plină. Elevii au urcat în Turnul Primăriei, 245 de trepte, unde au văzut mecanismul ceasului, o expoziție de desene și picturi moderne și mai ales de unde au putut studia orașul prin telescopul amenajat special pentru acest lucru. Apoi au vizitat Cetatea Medievală cu toate obiectivele ei fascinante, Sinagoga, Templul Francmasoneriei, Palatul Vulturul Negru, Biserica Sfântul Ladislau, foarte importantă pentru orădeni, Teatrul de Stat și Târgul artizanal de Paște.

Deplasarea cu trenul a permis elevilor tot ceea ce pandemia le-a furat: socializare, jocuri, stat împreună, povești frumoase, muzică și multă veselie.

Aceasta a fost experiența elevilor noștri în Capitala Art Nouveau a României, cum mai este numit orașul. Elevii au fost foarte încântați de această excursie fiindcă au reușit să descopere cultura și frumusețea Transilvanei, lucruri care nu au fost posibile în acest cadru cu puțin timp în urmă.

prof. Montanari Cristina


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea