Rămâi conectat

Actualitate

FOTO| 10 ani de activitate pentru aşezământul social „Sfânta Filofteia” din Silivaş

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Aşezământul social „Sfânta Filofteia” din Silivaş îşi cinsteşte astăzi, 7 decembrie, ocrotitoarea şi aniversează 10 ani de activitate. Angajaţii aşezământului au pregătit cu acest prilej un program de manifestări pentru a aduce mulţumire Lui Dumnezeu şi Sfintei Filofteia. Programul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în Biserica parohială din Silivaş şi a continuat la sediul aşezământului cu o slujbă de binecuvântare a lucrărilor realizate în ultima perioadă. A fost vernisată apoi o expoziţie foto care prezintă activitatea aşezământului din cei zece ani de existenţă iar copiii din cadrul centrului educaţional au pregătit un program artistic de sărbători cu colinde şi poezii. La final, toţi cei prezenţi au participat la o masă festivă iar copiii au primit cadouri.

Prin acest eveniment am dorit să aducem mulţumire lui Dumnezeu şi Sfintei Filofteia pentru ocrotirea şi ajutorul pe care ni L-au dăruit întotdeauna. La acest eveniment frumos ne-am bucurat de prezenţa celor care au legături cu aşezământul nostru şi care ne-au sprijinit activitatea de-a lungul timpului” a precizat părintele coordonator, Vladimir Beregoi.

La momentul aniversar au participat părintele Nicolae Ignat, consilierul social misionar al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei şi preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, Sorin Bumb administratorul judeţului Alba, Sorin Chirilă directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba şi primarul comunei Hopârta.

Aşezământul social „Sfânta Filofteia” din Silivaş funcţionează în cadrul reţelei sociale a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei. Acesta are  două module: un serviciu socio – medical de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice cu 50 de beneficiari din comuna Hopârta (satele Vama Seacă, Silivaş, Şpălnaca şi Hopârta) şi un centru educaţional pentru 25 de copii. Copiii primesc o masă caldă, rechizite, burse sociale, sprijin în efectuarea temelor şi participă la activităţi de dezvoltare a personalităţii şi autonomiei, pentru prevenirea abandonului şcolar. Centrul funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Semnat: Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

FOTO: Dorel Lazăr

[nggallery id=830]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea