Rămâi conectat

Politică Administrație

Fostul edil, Mircea Hava: „Sunt convins că banii europeni pot fi gestionați în folosul albaiulienilor”. Anul acesta vor fi licitate lucrările pentru patru proiecte, în valoare totală de peste 7 milioane de euro

Darius BUZGURE

Publicat

în

Fostul edil, Mircea Hava: „Sunt convins că banii europeni pot fi gestionați în folosul albaiulienilor”. Anul acesta vor fi licitate lucrările pentru patru proiecte, în valoare totală de peste 7 milioane de euro

Fostul primar al municipiului Alba Iulia, a postat, pe pagina sa oficială de Facebook, un mesaj cu privire la întâlnirea organizată ieri, de Camera de Comerț, cu mai mulți oameni de afaceri din oraș și din județ.

„Întâlnirea de azi, organizată de Camera de Comerț, cu oamenii de afaceri din Alba Iulia și județul Alba, n-a fost una ornamentală, nici un motiv de a gratula audiența. Am răspuns invitației, alături de administrația publică locală și județeană, în încercarea de a media și de a anticipa în ce măsură ei pot contribui, direct sau indirect, ca și până acum, la un nou start reușit în privința investițiilor ce vor începe în Alba Iulia. Am adăugat și câteva repere din agenda mea de europarlamentar.

E momentul în care șarja de proiecte scrise în ultimul meu mandat va produce efecte. Sunt mândru că, dincolo de contribuția efectivă a fiecărui albaiulian, am fost în fruntea unei ”gherile” de profesioniști, eficientă și aplaudată. E firesc să-l invoc Nicolaie Moldovan, dar și să le mulțumesc tuturor colegilor și celor cu care am colaborat ca primar.

De la etapa contractelor semnate sau în curs de semnare, primăria va trebui să treacă cu pași repezi la cea a șantierelor. Cu cei peste 100 de milioane de euro puși în joc până în 2023, n-avem motive să pierdem vremea.

Mi-e clar că încă există limite în România și că trebuie, pe cât posibil, să ținem ritmul și să nu călcăm frâna. Legislația, lipsa forței de muncă, ne pot pune bețe-n roate dacă doar stăm și așteptăm să vină cineva să lucreze. Cred că proiectele europene pot fi puse în activitate de companii autohtone, care vor și știu să trateze cu seriozitate și implicare Alba Iulia. Sunt convins că banii europeni pot fi gestionați în folosul albaiulienilor și printr-o implicare totală a companiilor locale private.

În ceea ce mă privește, la Alba Iulia, lucrurile au funcționat în paralel: viziune și maxim din ce a fost posibil în a transforma banii europeni în dezvoltare. O comUNITATE mică, care a acceptat provocări mari. Le mulțumesc pentru prezență și le doresc succes tuturor!” a fost mesajul fostului edil, Mircea Hava.

Potrivit esstimărilor domnului Hava, licitațiile lucrărilor pentru patru proiecte vor fi realizate în decursul acestui an. Valoarea totală a acestora depășește 7 milioane de euro.

1. Construirea grădiniței cu program prelungit nr. 16 prin schimb de destinație și extindere clădire cantină din incinta Colegiului Tehnic „Alexandru Domșa”, din Alba Iulia – Valoare totală: 2,5 milioane de euro

  • Estimarea privind dată de licitație a lucrărilor, în valoare de 1,7 milioane de euro, este pentru cel de-al 4-lea trimestru al acestui an.

2. MUZEUL COPILULUI -construire, dotare și operaționalizare Complex Multifuncțional: activități educative, culturale, recreative, socio-culturale – valoare totală 2,6 milioane de euro

  • Estimarea privind dată de licitație a lucrărilor, în valoare de 2 milioane de euro, va fi tot pentru ultimele luni ale anului 2020.

3. Centrul de zi pentru vârstnici – valoare totală 560 de mii de euro

  • Estimarea privind dată de licitație a lucrărilor, în valoare de 455 de mii de euro, este pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an.

4. Reconversie funcțională Șanț Exterior Latura de Nord a Cetății Alba Carolina – valoare totală 1,9 milioane de euro

  • Estimarea privind dată de licitație a lucrărilor, în valoare de 1,3 milioane de euro: trimestrul 3.

Surse: pagina oficială de Facebook a lui Mircea Hava


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea