Rămâi conectat

Actualitate

Fondurile pentru programul HIV/SIDA pe trimestrul I, insuficiente. Care este situaţia în judeţul Alba

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

rp_Spitalul-Judetean-de-Urgenta-Alba-Iulia05-300x200.jpgMinisterul Sănătăţii informează, într-un comunicat, că a alocat fonduri suplimentare pentru programul  HIV/SIDA deoarece erau insuficiente, pentru trimestrul I al anului.

Surse de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia spun că şi în Alba fondurile au fost mai mici decât anul trecut, dar pentru luna februarie o să ajungă, urmând ca în marte să solicite suplimentarea lor. Precizăm faptul că în Alba sunt 20 de persoane infectate cu HIV, terapia lor este stabilită la Târgu Mureş, iar tratamentul foarte scump.

„Având în vedere faptul că fondurile alocate pentru acest program (pentru HIV/SIDA, n.r.) pe trimestrul I au fost insuficiente, ca urmare a trimestrializării primite de la Ministerul de Finanţe, Ministerul Sănătăţii a refăcut sumele alocate pe alte programe şi a alocat suplimentar, la sfârşitul lunii ianuarie, suma de 38.415.000 de lei pentru programul HIV/SIDA, urmând ca la rectificarea bugetară să se facă corecţiile la capitolele bugetare pentru celelalte programe”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea