Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Vreau să transmit celor de la STP Alba că nu mă interesează șantajul ordinar pe care îl fac

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 27 decembrie, în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Județean Alba din acest an, la care au participat și cei 7 parlamentari de Alba, Florin Roman vicepreședintele CJ a făcut câteva declarații dure la adresa Societății de Transport Public local (STP Alba) și a lui Stelian Nicola, directorul acestei companii.  

După ce Roman a acuzat conducerea STP de “șantaj ordinar”, i-a transmis directorului Nicola că nici chiar “un băiat deștept” ca dânsul nu este mai presus de lege și a cerut DNA-ului să urgenteze ancheta, în care operatorul local de transport public de persoane este acuzat că ar fi obținut subvenții ilegale din bugetul local al municipiului Alba Iulia, în valoare de circa 3.000.000 de euro.

“Vreau să vă spun că atâta timp cât voi deține această funcție la Consiliul Județean Alba nu voi fi de acord ca noi să acordăm subvenții pentru transportatori, atâtat timp cât există firme private, care sunt dispuse să facă transport public de persoane fără subvenții.

Vreau să transmit celor de la STP că nu mă interesează șantajul ordinar pe care îl fac. Știu că sunt îngrijorați de faptul că acolo e o anchetă în derulare făcută de Direcția Națională Anticorupție și eu sper ca DNA-ul să urgenteze această anchetă, să vedem dacă se confirmă acea fraudă de circa 3.000.000 de euro, și mai cred că indiferent de cine greșește trebuie să plătească.

Nu sunt de acord ca băieții deștepți din transporturi să facă presiuni asupra administrației publice locale și mai sper că toată lumea va da socoteală, pentru că nimeni nu este mai presus de lege, nici chiar un băiat deștept ca domnul Stelian Nicola (n.a. directorul STP Alba).

Rog Parchetul și instituțiile abilitate ale statului să urgenteze, să finalizeze această anchetă, pentru că este vorba, așa cum spune presa și cum spun procurorii, de o fraudă de câteva milioane de euro și cred că fiind vorba de bani publici, trebuie să afăm cât mai repede ce s-a întâmplat cu acești bani”, a explicat Florin Roman, vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

Declarția video:


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Dan Olar a vizitat mai multe localități din Țara Moților cu autobuzul AUR Corneliu Dan Olar, candidatul partidului AUR pentru președinția Consiliului Județean Alba, a plecat marți, 23 aprilie, prin inima Țării Moților dorind să poarte dialog cu moții și să împărtășească viziunea sa pentru un viitor mai bun. Încă din zorii zilei, Olar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea