Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Ministrul Romașcanu să facă publice proiectele pentru Centenar și să se angajeze că nu vor fi atribuite prin încredințare directă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Constat cu stupoare că dnul ministrul al Culturii, Lucian Romașcanu, refuză să prezinte opiniei publice proiectele privind Centenarul Marii Uniri și să le pună la dispoziția membrilor comisiei parlamentare fără alte condiționări.

Îi solicit ministrului Romașcanu să facă publice toate proiectele înregistrate prin intermediul unei platforme on-line găzduită de Ministerul Culturii, astfel încât procesul decizional să se bucure de o transparență minimală în pregătirea manifestațiilor din 2018.

Altfel, menținerea acestor proiecte „la secret” nu face altceva decât să întărească suspiciunea folosirii acestui moment istoric aniversar pentru România drept pretext pentru sifonarea de bani publici spre clientela politică. Aceste proiecte sunt finanțate din bani publici, și nu din banii personali ai dnului Romașcanu.

De asemenea, îi solicit actualului ministru al Culturii să se angajeze public că aceste proiecte nu vor fi atribuite prin încredințare directă, așa cum intenționa până în prezent și cum ne-a informat în cadrul comisiei parlamentare.

Iar pentru a lămuri această controversă și a dovedi faptul că una spune ministrul Culturii în ședințele comisiei parlamentare și alta în declarațiile publice, voi solicita să fie făcută publice stenogramele ședințelor acestui for.

Florin Roman,
Deputat PNL,
Vicepreședintele Comisiei parlamentare pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Poiana Vadului: Dragomir Avram – Un Om pentru Oameni, la Primăria Poiana Vadului USR Poiana Vadului are deosebita plăcere de a vă prezenta candidatul pentru funcția de primar, domnul Dragomir Avram. Cu o experiență de peste 20 de ani în serviciul comunității, atât ca poștaș, cât și ca viceprimar, Dragomir […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea