Florin Roman: Medicii și cadrele didactice vor avea dreptul să solicite locuințe ANL și după împlinirea vârstei de 35 de ani

Marți, 29 noiembrie, în baza unui raport favorabil abrobat de Comisia pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului, plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege deosebit de important, prin care ne-am propus să venim în sprijinul medicilor și cadrelor didactice care vor să beneficieze de o locuință prin Programul A.N.L.

Este vorba de Proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.28/2017 pentru completarea art.6 din Legea nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de aplicare a acesteia (PL-x nr. 381/2017), prin care se acordă posibilitatea pentru medicii rezidenţi şi medicii specialişti, precum şi pentru cadrele didactice, de a depune cereri pentru repartizarea locuinţelor construite prin Programele A.N.L. şi după împlinirea vârstei de 35 de ani.

ELIT

În viziunea noastră, această prevedere era mai mult decât necesară, având în vedere că, în momentul de față, multe dintre administrațiile locale se confruntă cu o lipsă acută de specialiști pentru a asigura servicii optime pentru comunitățile locale. Considerăm, așadar, că prin această lege sprijinim și autoritățile locale prin crearea unui cadru legal mult mai avantajos pentru medicii și profesorii care doresc să profeseze, dar care nu dețin o locuință.

Consider că votul favorabil acordat în ședința de plen a Camerei Deputaților este un vot pentru atât pentru administrațiile locale, care au deja probleme serioase ca urmare a subfinanţării cu care se confruntă, cât și pentru medicii și cadrele didactice, pentru care statul trebuie să identifice soluții pentru a-și exercita profesia în cele mai bune condiții.

Deputat PNL Florin ROMAN, președintele Comisiei pentru administraţie publică şi amenajarea teritoriului

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

stef 29 noiembrie 2017 at 19:15

Pana unde mai mergeti cu pomeni electorale,nemernicilor,ii criticati pe actualii ca au promis,pana cand ne mai mintiti,pui de comunisti,ca numai de astia sunteti in parlament.

marius 1 decembrie 2017 at 8:54

Daca nu merge cum vrem, poate ,merge asa!!!!
Un deputat plin de initiativa, inteligent, consecvent, iubitor de tara, de neam, de rude, de rudite. Intuitiv, cu simtul umorului, iubitor de arta decadenta si arta suprarealiasta, filozof, psihanalist, bun cunoscator al mentalitatilor.
Se lupta pentru judet, asemeni lui Fat Frumos pentru Ileana Cosanzeana, taie in carene vie, cand aceasta e moarta, sudeaza idei, precum sudorul sarma ghimpata, alearga dupa rezultat asemeni sportivilor dupa medalii, se antreneaza zi si noapte pe intuneric si lumina. Fuge dupa muste cand se trezeste, dupa fuste cand ne abureste, dupa functii cand doreste, dupa partid cand nu ciordeste. Bravo, domule Roman. Tine-o tot asa. Cu asemea oameni tara, cu certitudine, va ajunge unde trebuie si partidul unde doreste. La multi ani

a-tipicu` 1 decembrie 2017 at 13:21

E….o nimica toata ce li se PROMITE cadrelor didactice ! Pe langa ce capata pensionarii de lux, „sacuristii”, judecatorii & procurorii, deputatii & senatorii, precum si….restu` „vampirilor care sug sangele poporului”…..!

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...