Rămâi conectat

Politică Administrație

Florin Roman: Guvernul Tudose promovează prin ordonanță de urgență furtul din pensiile private ale românilor – Declarație politică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Doamnă/domnule Președinte de ședință,
Stimaţi colegi,
Guvernul Tudose a devenit unul profund anti-român și anti-constituțional, pentru că adoptă în ultima vreme tot felul de ordonanțe de urgență, unele mai controversate decât altele, dar și foarte contestate de toată lumea.

Susțin acest lucru aici, în Parlamentul României, deoarece, prin adoptarea Ordonanței de urgență nr. 82/2017 pentru modificarea și completarea unor acte normative, Guvernul PSDragnea încalcă în mod flagrant Constituția și drepturile constituționale ale românilor, contribuabili la pensiile private!

Mai mult decât atât, este limpede și faptul că prin această ordonanță de urgență prin care se diminuează contribuția angajaților la Pilonul II de pensii, se încalcă dreptul acestora la proprietate privată, adică unul din drepturile pentru care și-au dat viața mulți români la Revoluția din 1989!

Imediat cum a fost publicată în Monitorul Oficial al României OUG păguboasă pentru viitorul și siguranța celor care au plătit timp de 10 ani pentru a-și asigura o pensie privată – și care mai au cel puțin încă pe atât pentru a avea vârsta necesară și dreptul de a beneficia de pensie -, PNL cerut în scris Avocatului Poporului să atace actul normativ la CCR. De asemenea, PNL îi îndeamnă pe toți cetățenii afectați de măsură să acționeze pe calea contenciosului administrativ pentru suspendarea efectelor OUG 82/2017 și ridicarea excepției de neconstituționalitate în instanțele de judecată.

Doamnelor și domnilor,
Trebuie precizat faptul că prin prevederile acestei ordonanțe de urgență, se reducere contribuția la Pilonul II de Pensii de la 5,1 la 3,75% din salariul brut, ceea ce presupune diminuarea sumelor nominale virate la Pilonul 2 de către fiecare angajat. Cu alte cuvinte, sumele efectiv virate în fiecare cont individual, lunar, vor fi mai mici cu circa 11%, chiar dacă procentul stabilit pentru contribuții se raportează la un salariu brut mai mare. În concluzie, scăderea pensiei private va fi de 20-30% la finalul stagiului de cotizare, conform simulărilor realizate de către analiștii financiari de profil.

Ca parlamentar liberal, consider că prin acest demers nejustificat Guvernul Tudose jecmănește contribuțiile la Pilonul II de Pensii a circa 7 milioane de români, atât din sectorul privat, cât și din sectorul public! Adică, fără să întrebe pe nimeni și deci fără a avea în niciun fel acordul de a tăia din fondurile aflate în proprietatea salariaților, Guvernul PSDragnea ia cu japca de două ori și mai și minte cu nerușinare că nu vor scădea deloc contribuțiile!

Florin Roman, deputat PNL Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ocoliș achiziționează un microbuz electric pentru transportul în comun: Valoarea totală a proiectului este de peste 1,2 milioane lei Comuna Ocoliș în parteneriat cu comuna Sălciua urmează să cumpere un microbuz electric destinat transportului în comun. Acesta urmează să parcurgă curse regulate între cele două comune. „Urmează să achiziționăm un microbuz electric, care va […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea