Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Floriile – Duminica dinaintea Învierii Domnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Floriile marchează ultima duminică dinaintea Învierii Domnului. Această sărbătoare reprezintă intrarea triumfală a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, unde Domnul nostru a fost întâmpinat de o mulțime de credincioşi care ţineau în mâini ramuri de măslin. Această sărbătoare este una dintre cele mai importante sărbători din an, reprezentând singură dată când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împărat.

Conform profeţiilor prezente în Vechiul Testament, Iisus îşi pregăteşte singur intrarea ca să fie recunoscut ca fiind Mesia, după cum însuşi Legea spunea. Mântuitorul este aclamat de o sumedenie de credincioşi care aveau în mâini ramuri de măslin şi de finic. Aceştia, văzându-L, au început să strige: “Osana! Bine este cuvântat Cel ce vine întru numele Domnului.” Credincioşii rosteau aceste cuvinte deoarece simţeau că Dumnezeu s-a pogorât din Ceruri şi a venit pe pământ pentru a-i mântui.

Toate aceste aspecte au fost menţionate pentru prima oară în secolul al IV-lea de către Sfănţui Epifanie, căruia i-au fost atribuite două predici la această sărbătoare, şi pelerina apuseană Egeria, care descrie această sărbătoare în însemnările ei de călătorie. Aceasta descrie modul în care era celebrata această sărbătoare. În acea perioadă, Duminica Floriilor era cunoscută sub numele de Duminică aspiranţilor sau candidaţilor la botez. I-a fost atribuită acest nume datorită faptului că, cei care urmau să meargă cu mare solemnitate la episcop să îi ceară binecuvântarea de a lua parte la botez, trebuiau să înveţe Simbolul credinţei (Crezul). De asemenea, Duminica Floriilor a mai fost cunoscută şi sub numele de duminică graţierilor deoarece, împăraţii ofereau graţieri ca un mod de a cinsti această sărbătoare importanta.

În zilele noastre, oamenii obişnuiesc să meargă la biserică cu prilejul acestei sărbători pentru a sfinţi crengi de salcie care urmează să fie puse la uşi, geamuri sau chiar la porţi. Motivul pentru care credincioşii fac acest lucru are de-a face cu credinţa lor că astfel sunt apăraţi de boli şi apăra casele credincioşilor de evenimente rele. Din seara de duminică, bisericile încep să săvârşească slujbe numite denii. În aceste slujbe putem regăsi toate momentele remarcabile din viaţa Mântuitorului nostru de la intrarea Acestuia în Ierusalim şi până la Învierea Sa din morţi.

Nu în ultimul rând, ziua de Florii reprezintă şi ultima săptămână a Postului Paştilor sau Săptămâna Patimilor, timp în care creştinii fac pregătiri pentru întâmpinarea marii sărbători a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

25 aprilie: Ziua Justiţiei Militare în România Anual la data de 25 aprilie este sărbătorită Ziua Justiţiei Militare, marcând, astfel, data la care, în anul 1919, a luat fiinţă Serviciul Contencios al Ministerului de Război, prin Decretul-lege nr. 1625, semnat de regele Ferdinand, act ce a marcat înfiinţarea unei structuri specializate în asigurarea asistenţei juridice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea