Rămâi conectat

Politică Administrație

Flavius Breaz, Sorin Corcheş şi Vasile Raica vor continua în Alba măsurile antiromâneşti ale PDL!

Publicat

în

1.Flavius Breaz: omul care a ajuns primar în Mihalţ sprijinit de PSD.
2.Sorin Corcheş: omul care a ajuns primar în Sohodol sprijinit de PSD.
3.Vasile Raica: omul care a ajuns viceprimar în Râmeţ sprijinit de PSD.
Cu o logică contra naturii, toţi trei  şi-au trădat alegătorii care i-au propulsat în 2008 în fruntea administraţiei locale de pe listele Partidului Social Democrat şi le-au întors spatele locuitorilor care i-au votat. Cu o simplă semnătură au anulat girul acordat de PSD la alegerile trecute şi au bătut palma cu reprezentanţii locali ai PDL, partidul care a generat cea mai dictatorială guvernare post-decembristă în România. Cei trei au preferat să abandoneze PSD Alba şi au sărit, acum, înainte de întâlnirea cu aisbergul alegerilor locale, în şubredul Titanic pedelist.
Brusc, cei trei şi-au dat seama că apreciază şi sunt întrutotul de acord cu cei care au adus judeţul Alba pe primul loc la şomaj în Transilvania. Evident, cu „largul suport” oferit de la centru, din partea multiplelor guvernări Boc şi a eternului Băsescu.
Brusc, cei trei şi-au dat seama că apreciază şi sunt întrutotul de acord cu tăierile drastice şi haotice de salarii, decizii care au aruncat trei sferturi dintre românii de rând în cea mai cruntă sărăcie şi umilinţă. Cu „largul suport” al guvernărilor Boc-Băsescu.Brusc, cei trei şi-au dat seama că batjocura la care au fost supuşi pensionarii, că umilinţa şi condamnarea la moarte a bolnavilor cărora li s-au închis spitalele, elevii care sunt veşnici cobai într-un sistem educaţional veşnic în schimbare, sunt „măreţele realizări” ce le vor aduce sufragiile alegătorilor extaziaţi. Cu „sprijinul neprecupeţit” al bravilor conducători Boc-Băsescu.
Brusc, cei trei şi-au au dat seama că vor fi votaţi, sub sigla PDL, şi de toţi emigranţii români care au fugit dincolo, goniţi de „măreţele împliniri” al guvernării PDL: investitori zero, locuri de muncă zero. Beneficiind evident de „nepreţuitul sprijin” al clişeelor guvernamentale Boc-Băsescu.
Locuitorii din Mihalţ, Sohodol şi Râmeţ aşteaptă acum cu nerăbdare ca cei trei să le treacă pragul casei şi să le explice cât de mult bine le-a făcut lor şi ţării PDL-ul.
Suntem siguri că cetăţenii din Mihalţ, Sohodol şi Râmeţ sunt mult mai informaţi decât îşi imaginează cei trei. Şi nu sunt doar mai bine informaţi ci simt pe propria lor piele cu cât de mult bine i-a năpăstuit PDL-ul. Încercând să le explice ce mult bine a oferit PDL-ul românilor, cei trei nu fac decât să insulte inteligenţa locuitorilor de la care cer încă o dată voturi. PDL, partidul portocaliu care s-a mucegăit la putere devenind brusc verzui, va rămâne stigmatizat în istorie ca pepinieră a unor interminabile guverne B-B-B-Boc care au tăiat salariile, au tăiat pensiile, au închis spitale, au falimentat sistemul de sănătate, au gonit investitorii, au generat un şomaj aproape insuportabil şi au destrămat familii, lăsând un număr imens de copii fără părinţii plecaţi la muncă în străinătate.
Flavius Breaz, Sorin Corcheş şi Vasile Raica le vor explica, zilnic, până la alegeri, cetăţenilor din comunităţile lor, de ce PDL a luat măsurile dezastruoase de până acum, împotriva propriului lor popor. Şi o vor face pentru că, nu-i aşa, dacă s-au alăturat acestui partid înseamnă că au înţeles perfect măsurile luate de PDL, au acceptat deciziile luate până acum de PDL şi vor continua neabătut planul PDL de îngenunchiere a românilor. Jurând cu mâna pe Biblie!

Biroul de Presă al PSD Alba

Publicitate

Politică Administrație

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Publicat

în

Facturi de „coșmar” vin și la case mari, nu doar la români de rând: Cât a costat „lumina” la Casa Poporului pe timp de vară

Parlamentul resimte scumpirea energiei electrice. Cât a costat factura pe timp de vară la Casa Poporului

Un milion de lei, atât este factura pentru curentul consumat pe perioada verii, la Palatul Parlamentului. Adică peste 200 de mii de euro în trei luni, iar asta în condițiile în care deputații și senatorii au fost în vacanță.

Una dintre cele mai mari dar și cele mai scumpe clădiri administrative din lume are o factură la energie pe măsură. Peste 717.000 de lei a plătit Parlamentul pentru curent electric în luna iulie a acestui an. Suma nu este de mirare dacă ne gândim că doar pentru iluminat sunt folosite 2.800 de candelabre.

Electrica Furnizare Discount

Pentru ca lumina să poată fi în permanență aprinsă în Parlament, dar mai ales pentru a asigura buna funcționare a activității deputaților și senatorilor, în subsolul clădirii se află un întreg sistem dedicat instalațiilor electrice.

George Dumitrică – secretar general al Camerei Deputaților: Practic de aici se poate întrerupe sau da drumul la energie electrică, în funcție de anumite zone. Practic dacă ai o avarie poți să întrerupi curentul electric pe zona respectivă. Sunt foarte bine gândite. De aici se controlează toată energia electrică în toată casă. Tot acest sistem a fost înlocuit cu un mouse și o tastatură. Aceste grupuri înlocuiesc practic cu succes vechile grupuri și asigură energia electrică pentru întraga clădire în caz de avarie. Acest grup consumă 60 de litri pe oră și trebuie pornit obligatoriu o dată la 14 zile.

Palatul Parlamentului găzduiește atât Curtea Constituțională, cât și Muzeul de Artă Contemporană, pe lângă Senat și Camera Deputaților. Pentru toate acestea energia electrică este esențială bunei funcționări, iar scumpirile nu ocolesc Casa Poporului.

În această vară prețul energiei electrice pentru Palatul Parlamentului a fost cu 61% mai mare față de iunie 2020 – mai 2021. Mai mult decât atât, din luna septembrie Palatul Parlamentului are un nou contract, cu un nou furnizor – costul va fi cu 58% mai mare față de furnizorul precedent.

sursa: digi24.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

SONDAJ CURS| Situație dramatică pentru PNL: Opoziția parlamentară atinge un nivel în premieră

Publicat

în

Actuala opoziție parlamentară, formată din PSD și AUR, sare în premieră de 50% în opțiune electoratului, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, în perioada 8-10 septembrie 2021.

Situația peste una dramatică pentru PNL, care scade pentru prima dată sub 20%. Partidele care au format coaliția după alegerile parlamentare (PNL, USR PLUS și UDMR) mai au doar 35% susținere populară, cu USR PLUS sub AUR. Practic, doar UDMR și-a conservat popularitatea, dat fiind și specificul electoratului său.

Electrica Furnizare Discount

Dacă duminica viitoare ar fi alegeri parlamentare, la o prezență de 42%, situația s-ar prezenta în felul următor:

PSD – 36%
PNL – 19%
AUR – 14%
USR PLUS – 11%
UDMR – 5%
PMP – 5%
PPU-sl – 4%
Pro România – 3%
ALDE – 2%
Altul – 1%

Metodologie

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani şi peste

Volumul eşantionului: 861 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3,3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt ponderate în funcție de vârstă

Perioada de realizare: 8 – 10 septembrie, 2021

Citește mai mult

Politică Administrație

Cîțu nu se mai vrea Superman și se întruchipează drept Mirel Rădoi : „sunt cel mai bun antrenor al naționalei”

Publicat

în

Cîțu nu se mai vrea Superman și se întruchipează drept Mirel Rădoi : „sunt cel mai bun antrenor al naționalei”

Premierul Florin Cîțu a declarat, sâmbătă, în cadrul Consiliului Național al PNL care a avut loc cu o săptămâna înainte de Congresul unde va fi aleasă noua conducere a partidului, că „întotdeaun vor fi cârcotași” și că poate spune despre el că este „cel mai bun antrenor la echipa națională, nu Mirel Rădoi”, însă „după ce se termină meciul, îmi dau seama că realitatea este alta”.

„Am văzut în spațiul public…întotdeauna vor fi cârcotași, ne-am obișnuit. Vă spun și despre mine că sunt cel mai bun antrenor la echipa națională, nu Mirel Rădoi. Dar după ce se termină meciul, îmi dau seama că realitatea este alta”, a spus Florin Cîțu, în discursul în fața liberalilor.

Acesta a spus că sunt 34 de filiale care au votat doar moțiunea echipei sale, „România liberală” și astfel îl susțin, iar în total sunt 40 de filiale care au votat pentru aceasta.

Electrica Furnizare Discount

„La precedentul Consiliu Naţional mi-am anunţat candidatura pentru preşedinţia PNL şi atunci aveam în spate o echipă cu care am pornit la drum, dar am spus din primul moment că voi construi şi obiectivul era de a aduce în spatele meu întreg PNL după acest congres. Astăzi, după ce s-au votat moţiunile, sunt 40 de filiale care au votat moţiunea ‘România liberală’, dintre care 34 au votat doar moţiunea «România liberală». Nu este o surpriză pentru mine că membrii PNL vor o Românie liberală”, a spus Cîţu la Consiliul Naţional al PNL.

El a adăugat că a preluat guvernarea în plină pandemie, când nu exista nicio doză de vaccin anti-COVID în România şi nu exista niciun centru de vaccinare.

„Am alocat resursele necesare şi am reuşit să fim prima ţară, România să fie prima ţară din UE unde vaccinarea se putea face cu buletinul. Ăsta este un succes al acestei guvernări liberale şi ar trebui să fim mândri de asta. România a fost ţară verde până acum câteva săptămâni. Am ţinut economia deschisă şi am spus foarte clar că vom ţine guvernarea deschisă. Tot ceea ce am spus am făcut”, a afirmat premierul.

Florin Cîţu a amintit că în campania electorală a vorbit despre dezvoltarea României, conform Agerpres.

„Cu asta i-am convins pe români să ne voteze. Şi am făcut Planul Naţional de Investiţii «Anghel Saligny» care este total diferit de orice alt program care a fost făcut până acum. (…) Este un program care, pe de o parte, alocă mult mai multe resurse dezvoltării decât au alocat primele două programe de dezvoltare ale socialiştilor – ei au alocat 44 de miliarde, noi alocăm 50 de miliarde – şi în acelaşi timp l-am făcut transparent. De săptămâna viitoare primarii noştri, dar toţi primarii din România, pot să aplice online la acest program. Am văzut în spaţiul public tot felul de zvonuri care arată clar că oamenii ori nu înţeleg ori sunt răutăcioşi. În primul rând am băgat o facilitate pe care nu am găsit-o în niciun alt program, am sus că toate unităţile administrativ teritoriale din România, toate localităţile vor avea acces la cel puţin un proiect de 4 milioane de lei. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, indiferent de culoarea politică”, a precizat Cîţu.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare