Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Firmă de catering din Blaj – amendată de autorităţile sanitar-veterinare

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cursul lunii septembrie, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba au efectuat controale la 49 de unităţi şcolare care deţin cantine unde se prepară masa pentru copii. Verificările au vizat asigurarea şi respectarea cerinţelor structurale, inclusiv spaţii şi utilaje frigorifice, asigurarea cerinţelor generale şi specifice de igienă în spaţiile de depozitare, prelucrare şi furnizare a produselor alimentare, dotarea cu instalaţii şi ustensile specifice  şi, nu în ultimul rând, asigurarea trasabilităţii produselor alimentare în scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare.
În cazul unităţilor de învăţământ care au încheiat contracte de furnizare cu unităţi de catering, în număr de 12, s-au efectuat verificări privind respectarea strictă a aceloraşi cerinţe deja menţionate.
Reprezentanţii DSVSA Alba susţin că nu s-au constatat deficienţe majore, din cauza cărora sănătatea copiilor să fie pusă în pericol, iar pentru neconformităţile minore depistate s-au stabilit termene precise de remediere, la expirarea acestora urmând să fie controlate din nou de veterinari.
O firmă de catering din Blaj a fost sancţionată cu suma de 600 de lei, potrivit legislaţiei în vigoare, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.
Pe de altă parte, inspectorii DSVSA Alba vor continua să monitorizeze permanent aceste obiective pe parcursul întregului an şcolar 2011 – 2012 şi toate cele peste 500 de unităţi şcolare din judeţ care acordă elevilor produse alimentare prin programul guvernamental „Laptele şi cornul”. În urma licitaţiei organizate de Consiliul Judeţean Alba, laptele va fi asigurat de Albalact şi livrat de Setra Com Baia Mare, iar cornul şi produsele de panificaţie vor fi produse şi distribuite de Prioritar Impex Călan (Hunedoara), pentru zonele Sebeş, Cugir şi Blaj, respectiv de Succes Nic Com Runcu (Gorj), pentru restul judeţului. (R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea