Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Finanţările pentru stomatologie ar putea fi reluate după rectificarea bugetară. Dacă nu, în 2014

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cea mai fericită variantă, pentru reluarea finanţărilor de la bugetul de stat pentru programele din domeniul stomatologiei, este găsirea surselor de bani la rectificarea bugetară din vară. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, situaţia va rămâne neschimbată până în 2014.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, măsura blocării alocaţiei bugetare pentru stomatologie a fost luată din cauza subfinanţării din 2013 şi a obligativităţii plăţii arieratelor.

„Subfinanţarea rămâne cea mai mare problemă a sistemului sanitar. Din bugetul alocat, cea mai mare parte a fondurilor au fost direcţionate către plata arieratelor, datorate prostului management din anii trecuţi. Întrucât bugetul pe anul 2013 nu poate acoperi toate programele desfăşurate şi în anul 2012, opţiunea Ministerului Sănătăţii a fost să încerce să acopere integral programul de cancer, chiar dacă, astfel, alte programe au fost văduvite”, arată Ministerul Sănătăţii.

Înlăturarea serviciilor de asistenţă stomatologică din sistemul public al asigurărilor sociale este o măsură fără precedent în istoria sistemului de asigurări de sănătate din Uniunea Europeană, a arătat Colegiul Medicilor Dentişti (CMD), într-un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea