Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Final Four-ul CEWL, la Alba Iulia, în 15 şi 16 martie *Joi, ora 12.00, CSU Alba Iulia – SCM CSŞ Craiova

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Alba Iulia va găzdui în 15 şi 16 martie, Final Four-ul Ligii Europei Centrale, cu participarea a 4 echipe, CSU Alba Iulia, ICIM Arad, Flying Foxes Viena şi Piestanske Cajki, oraşul Marii Uniri fiind ales în detrimentul Vienei. Vrem să ne ridicăm la înălţimea momentului şi să oferim un spectacol baschetbalistic de înalt nivel iubitorilor sportului din Alba Iulia şi judeţul Alba„, a declarat Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

*Eveniment de seamă

În prima zi vor fi semifinalele între ICIM Arad şi Piestanske Cajky (Slovacia), respectiv CSU Alba Iulia şi Flying Foxes Viena, iar a doua zi se vor disputa finalele. ICIM Arad a câştigat de trei ori în ultimii 4 ani respectivul trofeu.

Este cel mai important eveniment sportiv din 2014, în condiţiile în care la Alba Iulia a avut loc în ultimii doi ani All Star Game feminin

Mâine, 27 februarie, cu începere de la ora 12.00, în Sala de Sport a Universităţii, într-un meci care contează pentru etapa a XXII-a a Campionatului Naţional de baschet feminin, CSU Alba Iulia întâlneşte ”lanterna roşie” SCM CSŞ Craiova. Partida se anunţă una dezechilibrată, cu echipa gazdă clar favorită, având în vedere că joacă pe teren propriu, are un lot mult mai valoros decât al craiovencelor, se poziţionează cu 12 locuri mai sus în clasament, şi are avantaj clar în întâlnirile directe.

Prestaţia din campionat de până în prezent arată clar diferenţa din acest moment între cele două combatante. Astfel, CSU Alba Iulia ocupă poziţia a doua în clasament şi a reuşit să obţină până în acest moment 19 victorii, înregistrând două înfrângeri, ambele cu campioana ICIM Arad. De cealaltă parte, craiovencele se clasează pe ultimul loc, cu un singur succes, 19 partide pierdute şi se luptă pentru a nu termina ca ”lanternă roşie” campionatul.

În întâlnirile directe, scorul este clar favorabil gazdelor, 9-3 (o a 13-a confruntare terminându-se egal, 69-69, în returul Cupei României din sezonul 2010/2011), sportivele din Alba Iulia reuşind însă să îşi adjudece ultimele 9 partide faţă în faţă. În ultima dintre confruntările directe, în manşa tur a actualului sezon, disputată în Sala „Ion Constantinescu” din Craiova, CSU s-a impus fără niciun fel de probleme, scor 103-53 (32-17, 25-17, 20-11, 26-8), sportivele antrenate de Miroslav Popov dominând meciul de la un capăt la altul, tehnicianul sârb introducând în teren alternativ două echipe pentru a testa mai multe scheme de joc. În ceea ce priveşte loturile de jucătoare, câştig de cauză are CSU, care beneficiază de şase jucătoare străine, respectiv antrenor principal de peste hotare, daa şi câteva jucătoare românce valoroase şi experimentate, în timp ce SCM Craiova dispune doar de sportive autohtone. Astfel, la CSU evoluează patru americance, două sârboaice, patru jucătoare autohtone cu experienţă naţionalp şi internaţională, dar şi 3 junioare. La conducerea echipei se află în continuare sârbul Miroslav Popov, ajutat de secundul George Lăncrănjan şi directorul sportiv Nicuşor Marcu. De cealaltă parte, doar de sportive autohtone. Astfel, la CSU evoluează patru americance, două sârboaice, patru jucătoare autohtone cu experienţă naţională şi internaţională, dar şi 3 junioare. De cealaltă parte, trupa din judeţul Dolj are în echipă doar baschetbaliste din România, cele mai experimentate şi periculoase fiind Irina Borş şi Janina Ninu (Simionca). Meciul de mâine este unul special pentru jucătoarea de la CSU, Larisa Toma, care a evoluat pentru SCM Craiova în sezonul precedent.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: CSO Voluntari, noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena!

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari este noua campioană a României la volei feminin, titlu adjudecat în „Alba Blaj” Arena, după a 3-a victorie din tot atâtea dueluri în finala Diviziei A1. Dezamăgire pentru „mândria Albei”, care nu a reușit să oprească sărbătoarea formației din Voluntari, care a cucerit laurii în mimimum de partide. Nu a fost nici măcar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea