Rămâi conectat

Sport

FC Unirea, fără echipă de seniori în sezonul 2013-2014. Speranțe pentru echipele de copii și juniori

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Juniori Unirea Alba Iulia  003În contextul în care FC Unirea Alba Iulia a împlinit recent 10 ani de la promovarea istorică în Liga 1, anul viitor, când  clubul va  împlini 90 de ani de la înființare, despre formația fanion a județului Alba se va vorbi la timpul trecut.

Asta în condițiile în care planul de salvare al clubului, inițiat de președintele Clubului de Fotbal Unirea, Mihai Dăscălescu şi directorul sportiv Florian Brumaru, de a primi susținerea financiară necesară din partea Primăriei Alba Iulia și a Consiliulu Județean Alba, a eșuat. În prezent, speranța oficialilor clubului pentru a-și continua activitatea sportivă, se leagă doar de cei 150 de fotbaliști de la grupele de juniori și copii.

PNL Alba Iulia Florin Roman Daniel ZdrincPotrivit lui Florin Roman, din cauza faptului că Primăria din Alba Iulia nu a alocat bani pentru salvarea FC Unirea, clubului nu îi rămâne decât să aștepte decizia instanței în ceea ce privește falimentul. Vicele CJ Alba a reamintit faptul că principala condiție pusă pentru finanțarea echipei de către administrația județeană pentru un nou sezon competițional, chiar în condițiile în care aceasta s-ar fi putut înscrie doar în Liga a IV-a, a fost ca și Consiliul Local Alba Iulia să contribuie cu jumătate din suma necesară salvării echipei formației fanion a județului.

“Mihai Dăscălescu mi-a confirmat astăzi că nu vom avea echipă de seniori în sezonul 2013-1014. Din punctul de vedere al consiliului județean, atâta timp cât primăria nu alocă bani pentru club, pentru grupele de copii și juniori, nici administrația județeană nu o poate face, pentru că acest lucru este în primul rând o responsabilitate a Consiliului Local Alba Iulia”, a declarat Roman.

Eforturile reprezentanților clubului se îndreaptă acum, potrivit lui Roman, înspre asigurarea condițiilor și unei minime finanțări pentru ca juniorii și copii de la FC Unirea să își poată contiunua activitatea.

Aceștia însă, ar întâmpina dificultăți și în ceea ce privește prelungirea contractului de comodat cu primăria, prin care primesc dreptul de a folosi stadionul și care expiră la 23 septembrie. În plus, președintele PNL Alba Iulia, cataloghează drept o aberație eventualitatea de a cere clubului de fotbal 500 de euro pe oră pentru închirierea stadionului, în condițiile în care juniorii și copii albaiulieni se antrenează și câte opt ore pe zi, iar peste tot în țară aceștia sunt susținuți de primării.

Speranța FC Unirea pentru a depăși această perioadă neagră din istoria fotbalulului local se leagă de cei circa 100.000 de lei pe care clubul așteaptă să îi primească în urma transferului fostului jucător unirist, Nicușor Stanciu la Steaua. Acești bani vor fi folosiți pentru asigurarea unei părți din cheltuielile cu juniorii.

Florin Roman împreună cu consilierul local Daniel Zdrânc au declarat că vor face demersuri ca și contractul de comodat semnat de FC Unirea cu Primăria Alba Iulia să fie prelungit.

Echipele de juniori se vor înscrie în campionat până în 2 august. Am discutat cu firme private pentru a obține finanțare pentru ca acești tineri talentați să continue să joace fotbal reprezentând Alba Iulia. Nu voi da numele acestor societăți, întrucât cei de la primărie s-au supărat foarte tare pe firmele pe care le-am convins să îi ajute să își încheie cu bine sezonul trecut. Înmormântarea FC Unirea se datorează și conflictului dintre Mircea Hava și Marian Sarmeș, președintele Consiliului de Administrație al clubului”, a mai precizat vicepreședintele CJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea