Rămâi conectat

Actualitate

Fără dosare cu şină în instituțiile publice: Proiectul a ajuns la votul final din Camera Deputaților

Culda Ionică

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fără dosare cu şină în instituțiile publice: Proiectul a ajuns la votul final din Camera Deputaților

Instituțiile publice din România nu vor mai putea solicita dosar cu șină sau orice obiect de papetărie în vederea furnizării unui serviciu public conform unui amendament adoptat de Comisia de Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților, potrivit ziare.com

Președintele Comisie, Simona Oprescu de la PSD și deputatul PNL George Tuță au fost inițiatori acestui amendament care urmează să intre la votul final în Camera Deputaților.

​Prevederile proiectului de lege, care cuprinde acest amendament, se aplică şi în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la concursurile pentru ocuparea unei funcţii publice, precum şi în cazul depunerii actelor necesare pentru participarea la procedurile de achiziţii publice. ​De asemenea, ​instituţiile publice nu pot percepe nici taxe suplimentare pentru acoperirea costurilor articolelor menţionate, arată un comunicat.

”Finalitatea proiectului de lege constă în eliminarea, din aproape în aproape, a tuturor acelor elemente de birocraţie care stau în calea eficientizării administrative”, a declarat deputatul PNL George Tuţă.

Actualul amendament aprobat face parte din dezbaterea parlamentară pe marginea ”Legii privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale”, iniţiată de deputatul Sebastian Burduja, prezent marţi, 4 octombrie, la lucrările comisiei de Administraţie pentru a susţine eforturile de debirocratizare.

Sursă: ziare.com


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea