Fabian Himcinschi şi Cristian Poiană s-au făcut „şoimi” la Lipova, părăsind CSM Şcolar Reşiţa | Cei doi foşti echipieri ai Performanţei Ighiu au semnat contracte cu nou-promovata din Arad

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Atacantul albaiulian Fabian Himcinschi (23 de ani) şi mijlocaşul Cristian Poiană (29 de ani) au schimbat echipele în această pauză competiţională, părăsind CSM Şcolar Reşiţa (locul patru) pentru a semna cu Şoimii Lipova (locul 11 la finele turului), ambele divizionare terţe activând în Seria a 4-a a Ligii a 3-a. Şi în urmă cu un an, după ce plecat de la Performanţa Ighiu, cei doi au acceptat propunerea venită de la CSM Şcolar Reşiţa, pentru a se bate la promovare, fiind coechipieri de un an şi jumătate.

M-a atras proiectul de la Lipova, sunt gânduri serioase acolo, se doreşte reconstruirea echipei. Am reziliat contractul de comun acord cu formaţia din Valea Domanului, aşa am considerat că este mai bine pentru ambele părţi. După un an petrecut la Reşiţa aveam nevoie de o schimbare şi mi-am dorit o echipă unde să fie linişte”, a declarat Fabian, care a semnat un contract valabil 18 luni cu Şoimii. Himcinschi junior şi Poiană se vor prezenta luni la reunirea formaţiei arădene revenită după trei decenii pe a treia scenă fotbalistică.

*În 2011, inclus în echipa ideală a Campionatului European

Fabian Himcinschi, lansat în fotbal de Unirea Alba Iulia, gruparea din oraşul natal, are numeroase echipe în carieră, Empoli (Italia), Poli Timişoara, FC Caransebeş, CSM Rm. Vîlcea, Dinamo Bucureşti şi Dunărea Călăraşi, pe lângă cele două enumerate anterior.

În 2011, a fost component al echipei reprezentative Under 17 a României prezentă la turneul final al Campionatului European din Serbia, unde a înscris unicul gol al tricolorilor. De altfel, în acel an, UEFA l-a inclus pe Fabian Himcinschi, fiul antrenorul Adorian Himcinschi, în echipa ideală a turneului final din Serbia. Din generaţia respectivă mai făceau parte conjudeţenii I. Neag (a reziliat recent contractul cu Juventus Bucureşti) şi Schuller (a renunţat la fotbal), dar şi alte „speranţe” precum Brănescu, Vaştag, S. Filip, Bumba sau Buia.

 

Dan HENEGAR