Rămâi conectat

Societate

Expoziţie realizată de Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Sighet, la Sala Unirii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Miercuri, 14 decembrie 2011, ora 12.00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziţia itinerantă Cronologia Războiului Rece. 1945-1989.

Realizată de Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului din cadrul Memorialului Sighet, expoziţia este dedicată fenomenului politic care a împărţit după al Doilea Război Mondial lumea în două părţi. Pe de o parte URSS şi aliaţii săi, printre care şi România, iar de cealaltă parte statele grupate în jurul SUA. Această înfruntarea dintre cele două tabere s-a numit Războiul Rece, deoarece, din fericire, deşi relaţiile au fost extrem de tensionate, nu s-a ajuns la confruntări militare directe între cele două mari puteri.

Cu această ocazie vor fi expuse sute de fotografii, dar şi o cronologie amănunţită a evenimentelor, toate având rolul de a trece în revistă cei 45 de ani ai Războiului Rece. Dintre acestea amintim, Războiul din Coreea (1950-1953), Criza rachetelor din Cuba (1962), Războiul din Vietnam (1959-1975), rezistenţa anticomunistă din România, şi mai ales momentul 1989, an care a marcat prăbuşirea regimurilor comuniste din estul Europei.

Expoziţia va fi vernisată la muzeul albaiulian chiar în prezenţa realizatorilor ei, doamna Ana Blandiana şi domnul Romulus Rusan.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Fundaţia Academia Civică, Centrul Internaţional de Studii asupra Comunismului, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.

Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va găzdui expoziţia în perioada 14 decembrie 2011-12 februarie 2012. (B.P)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Societate

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA: Indicatoare pe modelul ”plăcuței suedeze”, la adresa IPJ Alba, în Parcul dendrologic din Alba Iulia Patru indicatoare rutiere au fost inscripținonate cu mesaje obșcene la adresa IPJ Alba în Parcul Dendrologic din Alba Iulia. Imaginile, care surprind mai multe indicatoare rutiere cu mesaje vulgare către IPJ Alba, au fost trimise de un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea