Expert Insolvență SPRL: ”Contractul colectiv de muncă încheiat la Capris SA nu a fost supus autorizării administratorului judiciar”

În urma publicării articolului cu titlul „Știrea ta: Sindicatul Căprioara Sebeș acuză lichidatorul judiciar al firmei Capris și Direcția Generală a Finanțelor Publice Alba”, lichidatorul judiciar Expert Insolvență SPRL Hunedoara face următoarele precizări:

Prin încheierea nr.11/F/18.01.2008 Tribunalul Alba a admis cererea societății Capris SA și a dispus intrarea acesteia în procedura de insolvență, administratorul judiciar desemnat de instanță fiind Expert Insolvență SPRL.

ELIT

Prin sentința comercială nr.29/11.01.2011 Tribunalul Alba a confirmat planul de reorganizare propus de societatea Capris SA și a dispus continuarea activității Capris SA sub supravegherea administratorului judiciar Expert Insolvență SPRL, precum și prezentarea periodică de către administratorul judiciar de rapoarte către creditorii societății, privind situația financiară a societății.

Având în vedere următoarele: la data intrării în insolvență (18.01.2008) datoriile Capris SA erau de 4.315.587,48 lei, la data confirmării planului de reorganizare (11.01.2011) datoriile au ajuns la 7.464.699,64 lei, în perioada de reorganizare s-au acumulat noi datorii, în cuantum de 1.286.195,39 lei precum și o pierdere de 895.203 lei, creditorii societății au hotărât în ședințele din data de 01.07.2011, 13.02.2012 și 01.03.2012 intrarea acesteia în faliment.

În consecință, luând act de pierderile înregistrate de Capris SA și de hotărârile creditorilor, Tribunalul Alba a dispus intrarea în faliment a societății prin sentința nr.677/09.10.2012.

ADEZIUNE PLUS

La data intrării în faliment a Capris SA, datoriile acesteia ajunseseră la 10.162.181 lei, deci în perioada de insolvență s-au acumulat datorii de 5.846.593,52 lei.

În data de 01.10.2012, conducerea Capris SA și Sindicatul Căprioara, cunoscând că urmează a se dispune intrarea în faliment a societății, au încheiat un contract colectiv de muncă prin care au prevăzut că ”în caz de faliment sau de lichidare judiciară, la încetarea contractului individual de muncă, angajatorii vor acorda acestuia (salariatului) o compensație între 15 și 20 de salarii brute lunare în cuantumul cel mai mare avut, în funcție de vechimea în muncă, în afara drepturilor cuvenite la zi”.

Conform Legii insolvenței, toate actele încheiate de debitor trebuie autorizate de administratorul judiciar și aprobate de creditori.

Contractul colectiv de muncă încheiat în data de 01.10.2012 nu a fost supus autorizării administratorului judiciar și nici nu a fost aprobat de către creditori, încălcându-se astfel dispozițiile art.49 ale Legii insolvenței, cu consecința nulității actului încheiat, prevăzută de art.46 din aceeași Lege.

Consecința încheierii acestui act ar fi creșterea datoriilor societății cu cel puțin 2.250.000 lei, în condițiile în care media cheltuielilor cu salariile era de aproximativ 150.000 lei/lună.

Asupra legalității încheierii acestui contract se va pronunța Tribunalul Alba, următorul termen de judecată fiind stabilit în data de 06.03.2013. Societatea noastră îşi va îndeplini atribuţiile prevăzute de lege în conformitate cu soluţia instanţei de judecată.

Având în vedere situația de fapt și de drept prezentată, afirmațiile conținute în articolul publicat nu sunt corelate nici cu datele concrete din dosarul de insolvenţă şi nici cu faptul că societatea noastră, în calitate de lichidator judiciar, are obligaţia promovării unor cereri de anulare a actelor încheiate cu încălcarea legii, pentru protejarea intereselor creditorilor care au de recuperat în prezent de la Capris SA datorii de 10.162.181 lei, din care 6.753.122 lei reprezintă datorii către bugetul statului.

Toate aceste afirmații care nu sunt conforme cu realitatea de fapt și de drept le considerăm tendențioase, și în opinia noastră, prin publicarea lor în presă se urmărește influențarea următoarelor decizii ale instanței.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului

7 ianuarie: Crăciunul pe rit vechi. Cum sărbătoresc ortodocşii pe stil vechi Naşterea Mântuitorului Crăciunul era sărbătorit pe 7 ianuarie… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de 1 martie, Mărțișor: FELICITĂRI și URĂRI care por fi transmise prin SMS cu ocazia venirii primăverii

Mesaje de 1 martie, Mărțișor. FELICITĂRI de 1 martie. Mesaje de primăvară. Texte cu URĂRI care pot fi trimise prin… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro