Rămâi conectat

Curier Județean

Experiența spitalului din Cugir prezentată la Conferința Asociației Române a Chirurgiei Peretelui Abdominal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recent, a avut loc la București, cea dea V-a Conferință a Asociației Române a Chirurgiei Peretelui Abdominal, cu tema ,,Actualități si controverse în chirurgia peretelui abdominal.Tehnici si tehnologii în chirurgia herniară”.

După cum susține medicul chirurg dr.Terezia Mureșan, de la Spitalul Orășenesc Cugir (prezentă la eveniment), manifestarea a fost una de elită, reunind în capitala țării cea mai mare parte a numelor internaționale cu rezonanță în chirurgia peretelui abdominal.

Conform afirmațiilor medicului cugirean, au avut loc transmiteri în direct a unor operații de chirurgie a peretelui abdominal efectuate de maeștri în domeniul, desfășurându-se adevarate cursuri de chirurgie a peretelui abdominal după ultimele standarde. Intre cele 7 lucrări de tip poster, s- a numărat si lucrarea care a reprezentat cu succes spitalul din Cugir: ,,Managementul herniilor inghinoscrotale gigante – experiența Spitalului Orasenesc Cugir”.

Potrivit medicului cugirean, lucrarea s-a bucurat de aprecierea specialiștilor străini, în conditiile în care, vine dintr-un spital mic, iar afecțiunile prezentate au fost tratate la standarde comparabile cu cele ale marilor unități de sănătate.

,,Consider participarea mea, la această conferință ca fiind una deosebit de importantă, deoarece a permis aprofundarea cunoștințelor cu privire la ceea ce, poate mulți numesc „doar o hernie”, în condițiile în care, o simplă hernie, dacă nu este tratată corect, cu maximum de tehnicitate și după ultimele standarde terapeutice disponibile în domeniu, poate deveni un adevarat dezastu , în primul rând pentru pacient, dar și pentru chirurgul care îl tratează. Mai mult, această manifestare a deschis direcția participării la o serie de cursuri de perfecționare în domeniul patologiei chirurgicale a peretelui abdominal, participare care cu siguranță va aduce un plus de beneficiu pacienților din orașul nostru”, a precizat dr. Terezia Mureșan. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea