Rămâi conectat

Actualitate

Excelență în pregătire: 13 elevi de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la Olimpiadele naționale 2015

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ca în fiecare an, la începutul lunii aprilie, la Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia se numără performanțele obținute la olimpiadele școlare județene. Și rezultatele sunt unele de excepție: 13 elevi au reușit performanța calificării la faza națională a olimpiadelor școlare, palmaresul colegiului îmbogățindu-se cu 15 calificări la 9 discipline. Și nu este o întâmplare, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia se poate lăuda cu astfel de performanțe în fiecare an, deoarece aici se descoperă, se încurajează și se educă inteligența, perseverența și ambiția.

Deschidere Colegiul Militar din Alba Iulia51Astfel, ne mândrim cu dubla performanță a elevei Ion Elena Roberta, care în clasa a IX-a reușește calificarea la etapa națională a olimpiadei de lingvistică (disciplină care nu este studiată în liceul nostru), pregătită de dna. prof. Cosmina Mircea, precum și la etapa națională a olimpiadei de limba franceză, sub îndrumarea prof. Lucia Lupu.

Este deja o obișnuință ca fizica să fie pe podium în fiecare an, anul acesta numărăm trei performanțe la această disciplină : elevii Oprea Gabriel din clasa a X-a, elevul Tunaru Octavian-Marius din clasa a XI-a și elevul Șchiopu Vlad – Ioan din clasa a XII-a, toți îndrumați de dna. prof. Filipescu Dorina, au reușit să se califice la faza națională a olimpiadei de fizică.

Disciplinele socio-umane ne reprezintă cu cinste în fiecare an: la psihologie, eleva Trif Alexandra-Dorina din clasa a X-a, pregătită de dna. prof. Simina Dura, la istorie, eleva Geică Ana Cristina din clasa a IX-a, îndrumată de dna. prof. Paraschiva Fărcaș, la geografie, elevul Petruse Ioan Adrian din clasa a XI-a, pregătit de dl. prof. Valer Macarie, toți au reușit performanța calificării la etapa națională.

În aceeași arie se înscrie și reușita celor cinci elevi, pregătiți de dl. prof. Ioan Nistor, care se califică la etapa națională a olimpiadei de religie: elevul Luca Marian – Emilian, clasa a IX-a, eleva Balea Bianca-Ioana, clasa a IX-a, eleva Argatu Ioana-Florina, clasa a X-a, eleva Ianculescu Oana Iulia, clasa a XI-a și eleva Borș Raluca, clasa a XII-a.

Cu olimpiada „Științele Pământului” , elevul Șchiopu Vlad-Ioan, reușește și el performanța dublei calificări la faza națională a olimpiadelor școlare, îndrumat fiind de prof. Filipescu Dorina, Adela Tudor, Valer Macarie și Lucian Irimie.

Și sportul a fost bine reprezentat, elevul Trușcă Ion Claudiu din clasa a IX-a, reușește să se califice la etapa națională a tenisului de masă, pregătit fiind de antrenorul Grozav Florin.

Domeniile cele mai diverse în care excelează elevii militari din Alba Iulia demonstrează dăruirea fiecărui profesor, dar și seriozitatea elevilor, deschiși spre studiul disciplinelor diferite, având, însă, ca numitor comun motivația, dorința de cunoaștere și, nu în ultimul rând, dorința de a se confrunta cu elevi de aceeași vârstă în cadrul olimpiadelor școlare, care rămân o întrecere a elevilor de elită, o întrecere a excelenței.

Profesor Lucia LUPU, Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba, până miercuri după-masa: Averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic ANM a emis marți, 16 aprilie 2024, o atenționare meteo cod galben de furtuni în Alba, valabilă miercuri după-masa. Se vor semnala averse torențiale, grindină, descărcări electrice și vânt puternic. Citește și: Vremea se racește brusc în România. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea