Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Examen medical obligatoriu pentru reînnoirea permisului de conducere – o nouă măsură a MAI

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modificarea pe care o aduce noul ordin al MAI pentru șoferi este ca de acum inainte nu se va mai putea evita controlul medical aferent obtinerii permiselor. Dacă până acum nu mai trebuia sa treacă pe la medic pentru a-și schimba permisul, acum șoferii sunt nevoiți să dovedească, de fiecare dată, ca sunt apți pentru șofat.

Ordinul care modifică normele de eliberare a carnetelor de conducere este publicat pe site-ul MAI și de luni se află în dezbatere publică.

Pe lângă actele de identitate, soferii vor fi obligați să prezinte și documentul din care rezulta ca titularul este apt din punct de vedere medical sa conduca autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere. Daca soferul însă solicită eliberarea unui duplicat pentru permisul de conducere, declarându-l furat, pierdut sau deteriorat, nu mai este nevoie de actul privind testele medicale. Duplicatul permisului nu ii prelungeste insa valabilitatea.

În prezent, dacă un șofer dorește să iși reinnoiască permisul inainte ca valabilitatea actului sa expire, nu este nevoie de teste medicale privind aptitudinea de a conduce autovehicule.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea