Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Examanele de admitere la liceu ar putea fi reintroduse. Modificări anunțate de noul ministrul al Educației

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Examanele de admitere la liceu ar putea fi reintroduse. Modificări anunțate de noul ministrul al Educației

Dacă legea educației va fi adoptată de Parlament până la finele anului 2022, noile examene de admitere la unele licee vor fi reintroduse, a anunțat noul ministru al Educației, Ligia Deca. De asemenea, aceasta a mai precizat că examenul de admitere la colegii este în continuare “luat în calcul”.
Care este prima generație care va susține admiterea la liceu

Potrivit proiectului legii educației lansat în dezbatere de fostul ministru Sorin Cîmpeanu, colegiile au posibilitatea legală să organizeze concurs propriu de admitere. Dar noul ministrul al Educației a afirmat că pentru admiterea la liceu se vrea o soluție care să le dea acestora o autonomie în a selecta în funcție de profil, dar să țină cont de nevoile de echitate.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ligia Deca a declarat că în cazul în care proiectele legii educației vor fi adoptate în 2023, atunci noile examen de la finalul clasei a VIII-a și de admitere la liceu vor fi susținute de elevii care încep clasa a V-a în anul școlar 2023-2024, notează Edupedu.

„Este în continuare luată în calcul introducerea unui examen separat pentru admiterea la colegii, dar forma finală este încă în discuție. Dacă legea educației va fi adoptată de Parlament până la finele acestui an, cei care intră în clasa a V-a în 2023-2024 vor da evaluarea pe noul sistem. Poate vom avea timp să și pilotăm dintre soluții”, a declarat Ligia Deca în prima conferință ca ministru al Educației.

Ministrul Educației a vorbit și despre posibilitatea ca școlile să fie închise pe timpul iernii din cauza crizei energetice cu care se confruntă toată Europa.

Ligia Deca a mai afirmat că există discuții guvernamentale cu privire la sprijinul acordat școlilor și autorităților publice locale pentru a nu exista discuții de trecere în online, deoarece copiii au nevoie să meargă la școală.

Sursa: impact.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

De ce la Paște NU trebuie să urăm ”sărbători fericite” sau ”Paște fericit”? Un episcop ortodox le-a explicat credincioșilor săi de ce nu se urează „Sărbători fericite!” de Învierea Domnului. Preasfinţitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, a vorbit despre „păcatul” pe care-l fac unii credincioși în perioada pascală. „Mulţi dintre dumneavoastră v‑aţi împărtăşit cu trupul şi sângele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea